Merkel vrea să renunţe la partid, dar să rămână cancelar

Filip Bodoc
Internaţional / 29 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare : Merkel anunţă că nu va încerca să influenţeze desemnarea persoanei care-i va succeda

Angela Merkel a anunţat astăzi că nu mai candidează la funcţia de cancelar în 2021 şi a dat asigurări că nu va încerca să influenţeze procesul de desemnare a persoanei care-i va succeda, relatează The Associated Press.

Angela Merkel a anunţat astăzi că nu mai candidează la funcţia de cancelar în 2021 şi a dat asigurări că nu va încerca să influenţeze procesul de desemnare a persoanei care-i va succeda, relatează The Associated Press.

Merkel a declarat presei că ea consideră acest lucru drept deschiderea unei noi faze în partidui său, Uniunea Creştin Democtrată (CDU).

"Acesta este un proces foarte bun, pe care nu l-am mai avut de 18 ani", a declarat ea.

Ea a confirmat informaţii potrivit cărora ministrul său al Sănătăţii Jens Spahn şi secretara generală a CDU Annegret Kramp-Karrenbauer şi-au anunţat intenţia de a candida la conducerea formaţiunii.

Spahn este un critic dur al lui Merkel, în timp ce Kramp-Karrenbauer este considerată drept o apropiată a cancelarului.

Merkel a mai declarat astăzi că nu va încerca să influenţeze alegerea succesorului sau succesoarei sale.

Ea a subliniat că vede "mai multe oportunităţi decât riscuri" în intenţia sa de a ceda conducerea partidului în Congresul CDU prevăzut în decembrie.

Ea a insistat de asemenea asupra faptului că ea poartă responsabilitatea startului slab al celui de-al patrulea Guvern al său şi că sunt necesare schimbări.

"Este timpul să înceapă un nou capitol", a spus aceasta.

(E.M.)

------

Actualizare : Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, vrea să-i succeadă lui Merkel la conducerea CDU

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, doreşte să candideze la succesiunea Angelei Merkel la conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta), relatează The Associated Press.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, doreşte să candideze la succesiunea Angelei Merkel la conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta), relatează The Associated Press.

Tânărul şi ambiţiosul conservator, care a criticat-o pe Merkel în mai multe rânduri, a fost numit ministru al Sănătăţii în martie de către Merkel, care a dorit astfel să-şi introducă criticii în Guvern.

Potrivit agenţiei germane de presă DPA, Jens Spahn, în vârstă de 38 de ani, a declarat în cadrul unei reuniuni a conducerii CDU că intenţionează să candideze la postul de preşedinte al formaţiunii, în congresul din decembrie.

Spahn este una dintre cele mai sonore voci care susţine un viraj al CDU către dreapta, spre deosebire de Merkel, adepta unei abordări de centru.

El are o poziţie dură faţă de politica Guvernului lui Merkel pe tema integrării migranţilor.

(E.M.)

------

Actualizare : Merkel şi-a anunţa partidul că va pleca de la Cancelarie în 2021 la sfârşitul actualului mandat.

Angela Merkel şi-a anunţat astăzi partidul, Uniunea Creştin Democrată (CDU, centru-dreapta), că vrea să se retragă de la Cancelarie la finalul actualului său mandat, în 2021, a declarat un reprezentant al formaţiunii, la o zi după o înfrângere usturătoare într-un scrutin regional, pentru AFP.

"Ea a spus" că vrea să rămână cancelar, dar "acesta va fi ultimul mandat", a declarat această sursă sub protecţia anonimatului, confirmând astfel informaţii dezvăluite de principalele publicaţii din Germania, în contextul în care Merkel se pregăteşte, potrivit unor surse apropiate, să renunţe, în decembrie, la preşedeinţia CDU.

------

Actualizare : Reuters comentează că, renunţând la responsabilitatea de lider, Merkel lansează o cursă la succesiune, atât la conducerea grupării cât şi la la conducerea Guvernului.

Demn de remarcat este şi faptul că euro a a scăzut puternic în urma acestui anunţ.

------

Angela Merkel va pleca de la conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) în decembrie, a declarat un reprezentant al partidului, la o zi după o usturătoare înfrângere în alegerile regionale din Hesse, pentru AFP, scrie News.ro.

"Ea nu va mai candida la conducerea partidului", a declarat un reprezentant al partidului sub protecţia anonimatului, confrimând astfel o informaţie dezvăluită de revista Der Spiegel şi de cotidianul Handelsblatt în ediţiile online.

Cu toate acestea, Merkel vrea să rămnă cancelar, chiar dacă nu va mai fi preşedinta Partidului Uniunea Creştin Democrată (CDU), au declarat astăzi surse din cadrul formaţiunii pentru DPA.

Interesant este faptul că Merkel susţinea anterior că cele două poziţii sunt legate una de cealaltă. Ea a făcut aceste declaraţii în cursul unei reuniunii a conducerii partidului său în vederea discutării pierderii importante pe care a suferit-o blocul său conservator în alegeri regionale în ultimele două săptămâni.

Fostul lider al blocului conservator în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german) Friedrich Merz a declarat că el nu va candida la conducerea formaţiunii, au declarat surse apropiate acestuia pentru DPA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb