"Metro" îşi separă diviziile fără o majorare de capital

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 6 septembrie 2016

"Metro" îşi separă diviziile fără o majorare de capital

Lanţul german de distribuţie "Metro" AG îşi va separa divizia cu operaţiuni en-gros şi alimentare (wholesale & food) de cea de pe segmentul electronicelor - "Media-Saturn" -, preconizând că ambele unităţi pot să obţină un calificativ "inves-tment grade" (recomandat investiţiilor) fără să fie necesară majorarea capitalului lor, conform Reuters.

"Metro", al patrulea lanţ retail major din Europa (după cifra vânzărilor), a informat, ieri, că board-ul său de supraveghere a aprobat planul de separare a celor două divizii. În aceste condiţii, divizia de distribuţie a electronicelor de consum va păstra o cotă de 10% din noua companie de livrări en-gros şi cu activităţi alimentare, în vederea consolidării poziţiei sale de capital.

Unii analişti anticipau că retailer-ul, care a adus în atenţie planul de separare în luna martie, ar putea avea nevoie de 900 de milioane de euro - capital adiţional pentru obţinerea unui calificativ "investment grade" necesar operaţiunile menţionate.

În martie, compania germană a informat că operaţiunile sale en-gros Metro Cash & Carry şi hipermarketurile Real vor fi transferate într-o nouă companie, iar grupul "Metro" AG va consta doar în divizia de produse electronice de larg consum "Media-Saturn". Acţionarii "Metro" vor deţine acţiuni la ambele companii, în funcţie de participaţiile lor.

Conform "Metro", desprinderea diviziilor ar putea fi finalizată până la mijlocul lui 2017. Grupul se va împărţi în două entităţi separate din punct de vedere organizaţional începând cu data de 30 septembrie 2016.

Compania a menţionat că aproape toată răspunderea financiară exis-tentă a grupului va fi asumată de divizia wholesale & food.

În ultimii ani, "Metro" a derulat un proces de restructurare şi a înstrăinat operaţiuni care nu au fost de bază, precum magazinele "Kaufhof", pentru a se putea concentra pe diviziile Cash & Carry şi Media-Saturn (electronice).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb