MFP doreşte plata anticipată a impozitului pe tranzacţiile bursiere

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 mai 2012

Ministerul Finanţelor Publice doreşte să impună plata anticipată pentru tranzacţiile bursiere derulate pe parcursul anului până în luna februarie inclusiv.

Ziarul BURSA a scris, la data de 14 mai, că această prevedere se află în draftul Scrisorii de Intenţie către Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Nota de fundamentare a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale prevede: "fiecare intermediar, societate de administrare a investiţiilor în cazul răscumpărării de titluri de participare la fondurile deschise de investiţii sau alt plătitor de venit, după caz, pentru tranzacţiile cu titlurile de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, efectuate în cursul anului fiscal, are obligaţia să calculeze câştigul, respectiv pierderea pentru fiecare tranzacţie efectuată pentru contribuabil, să calculeze totalul câştigurilor /pierderilor pentru tranzacţiile efectuate în cursul anului pentru fiecare contribuabil, şi să transmită, în formă scrisă, către fiecare contribuabil, informaţiile privind totalul câştigurilor/pierderilor, precum şi impozitul calculat şi reţinut ca plată anticipată, pentru tranzacţiile efectuate în cursul anului, până în ultima zi a lunii februarie".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. se mai pune problema cit va fi aceasta anticipare. Gurile rele spun chiar de 16%. O revenire la 1% ar fi benefica, un maxim de 5% cred ca ar fi acceptabil

    Din batrani se stie ca numai la casele de toleranta se obisnuia plata in avans. Probabil ca ministrul finanntelor a lucrat (sau fregventat regulat) la o asemenea casa? MFP ului ii lipseste doar felinarul rosu la intrare.

    AB cum se implica ?

    BVB a fost mereu neglijata de guvernanti cand venea vorba de privatizari, pt. ca din privatizari pe bursa nu ies spagile corespunzatoare si societatea statului nu ajunge " la cine trebuie".

    Ca urmare BVB trage sa moara, IAR GUVERNANTII SE GANDESC CUM SA-I FACA FUNERALII CAT MAI GRABNICE! 

    ASTA SI PT. CA AU AJUNS ASA-ZISII LIBERALI LA GUVERNARE, SA NE ARATE EI CUM E CU ECONOMIA DE PIATA SI BURSA. 

    Remember Ministrul finantelor Vosganian-"liberal", CARE NU A FACUT NIMIC PT. DEZVOLTAREA INSTRUMENTULUI ECONOMIEI DE PIATA NUMIT BURSA. 

    Ca nu mai ajungeau societatile de stat "la cine trebuie"... 

    IN SFARSIT, GUVERNUL PROPUNE O MASURA DE MULT ASTEPTATA, IMPOZITUL ANTICIPAT, CARE SA INGROAPE DEFINITIV BURSA ROMANEASCA!

    LIBERALII SI DEMOCRATII ROMANI TREBUIE TRIMISI LA RECICLARE IN ...CHINA, CA SA INVETE DE LA COMUNISTII CHINEZI CUM E CU ECONOMIA DE PIATA SI CU BURSA! 

    1. Eu credeam ca propaganda ieftina nu ajuns si pe aici dar comentariul tau tocmai asta este. Pe de alta parte se pare ca si autorul articolului are ceva probleme de interpretare, plata anticipata referindu-se doar la retinerea valorii impozitukui si nu la anticiparea inainte de termen! De fapt se elimina aburda si aberanta masura de declaratie trimiestriala si plata acestora, prin modificare urmand a se face anual asa cum e normal.

      Ai unele carente in opinia ta.uiti probabil ca pe langa castiguri mai ai si pierderi la bursa care in acest caz nu sunt recunoscute.E o masura aberanta repusa pe tapet nu stiu a cata oara si sper respinsa in final referitor la retinerea anticipata.

      Ai putea sa imi dai un exemplu? Sa zicem ca in 2012 am castigat 50.000 de lei. Cand si cum platesc impozitul potrivit noilor reglementari pe care doreste guvernul sa le introduca? Multumesc

      exemplu:

      sa zicem ca azi castigi 100 lei la o tranzactie, brokerul iti opreste 16 lei tot azi 

      daca azi ai facut o alta tranzactie in pierdere de 200 lei, pierderea iti este recunoscuta abia la incheierea anului fiscal si doar atunci se compenseaza profitul cu pierderile 

      cu alte cuvinte, daca am privi investitorul ca un SRL, e ca si cum pe firma ta ai plati 16% la fiecare venit, iar cheltuielile le-ai deduce la sfarsitul anului fiscal

      IMI SPUNE SI MIE CINEVA CUM POATE SA FUNCTIONEZE SRL-UL RESPECTIV?? 

      de acord.

      In loc sa-si invete subordonatii cum se completeaza un formular 225 sau 220 si sa lase legea asa cum e acum (pt ca e mai curata) chiar daca nu se aplica asa cum trebuie deoarece functionarii habar nu au de capul lor..ii bulverseaza mai rau acum!! 

      La noi nu legile trebuiesc schimbate ci trebuiesc puse in aplicare! Se fac si ei ca au treaba ca doar ce sa faca!  

      De chestii funadamentale nu au timp, doar de frectie la picior de lemn!

    Sunt unul dintre cei care am iesit de pe bursa datorita modului actual de impozitare, am bagat profit in primele 3 trimestre anul trecut platind impozit de 16% iar in ultimul am avut pierdere cat tot profitul pe 3 trimestre inmultit cu 3, deci per total an o mare gaura ! am ramas si cu pierderea si cu impozitul platit ! un mare bullshit....

    1. Acei bani pe care i-ai pierdut in Q4 (ma rog, diferenta intre Profitul pe primele 3 si Pierderea pe ultimul)ar trebui sa ii recuperezi..insa functionarii nu-si fac treaba, nu proceseaza la timp, nu dau drumul la plati..O gasca de incompetenti de toate varstele!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb