Microsoft şi Sony au convenit un parteneriat strategic pentru streamingul de jocuri

V.D.
Companii / 17 mai 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Microsoft şi Sony au convenit un parteneriat strategic în cadrul căruia Sony va folosi sistemul cloud al Microsoft pentru streamingul de jocuri şi media, iar cele două companii vor colabora pentru dezvoltarea de senzori pentru imagini, transmite Reuters.

Acordul este într-o fază preliminară, urmând să fie stabilite multe detalii. Proprietarii a două francize importante, platforma Xbox a Microsoft şi PlayStation a Sony vor colabora pentru streamingul de jocuri şi de conţinut de către consumatori şi vor oferi producătorilor de jocuri noi instrumente de dezvoltare a acestora.

"Microsoft este de mulţi ani un partener major de afaceri pentru noi, deşi cele două companii sunt concurente în anumite domenii. Cred că dezvoltarea împreună, în viitor, a unor soluţii cloud va contribui mult la progresul conţinutului interactiv", a afirmat directorul general al Sony, Kenichiro Yoshida, într-un comunicat.

Acţiunile Sony au crescut vineri cu aproape 11% pe piaţa asiatică, în timp ce titlurile Microsoft au închis joi în urcare cu 2%.

Acordul Sony cu Microsoft survine întrun moment în care afacerile cu jocuri ale companiei încetinesc, odată cu apropierea sfârşitului ciclului de viaţă al consolei PlayStation 4.

Analiştii anticipează că Sony va lansa generaţia următoare a consolei în 2020, pentru a înlocui versiunea actuală, care are cinci ani, dar pentru acest an Sony a anticipat un declin al profitului.

În cazul Microsoft, acordul este benefic diviziei de cloud computing, care a contribuit luna trecută la creşterea capitalizării de piaţă a grupului la peste 1.000 de miliarde de dolari. Liderul pieţei este Amazon Web Services.

Amazon a progresat şi pe piaţa jocurilor, oferind dezvoltatorilor noi instrumente tehnologice şi prin achiziţia de aproape 1 miliard de dolari a Twitch, prin intermediul căreia gamerii pot urmări alţi jucători concurând pe piaţa e-sporturilor.

Sony este şi un furnizor major de cipuri pentru camere foto destinate smartphone-urilor şi altor dispozitive.

Sony şi Microsoft ar putea dezvolta noi cipuri de imagine care sp utilizeze tehnologia de inteligenţă artificală a Microsfot pentru clienţii business. Cele două companii nu au precizat cum ar fi folosite cipurile respective.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb