Miele a atins nivelul "net zero" al emisiilor de carbon în 2021

G.B
Companii / 6 iulie 2021

Miele a atins nivelul "net zero" al emisiilor de carbon în 2021

Lupta împotriva schimbărilor climatice este probabil una dintre cele mai mari provocări ale zilelor noastre, iar sectorul economic poate contribui în mod semnificativ la identificarea unor soluţii. Miele a făcut deja paşi în această direcţie, iar începând de anul acesta a devenit neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate locaţiile pe care le deţine. Astfel, a fost atinsă neutralitatea emisiilor de gaze cu efect de seră rezultate din procesele proprii de producţie (Scope 1), precum şi a celor rezultate prin procesul de producţie a energiei electrice realizate de către furnizorii de energie ai companiei (Scope 2), conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Miele îşi ia angajamentul de a respecta principiile trasate prin Acordul climatic de la Paris, care presupun reducerea temperaturii medii anuale din perioada preindustrială cu 2°C sau chiar sub 1,5°C pe termen lung.

"În calitate de producător, înţelegem responsabilitatea pe care o avem pe întregul lanţ de distribuţie, de la preluarea materiei prime şi până la realizarea produsului finit, de aceea, ne-am setat obiective de mediu ambiţioase pe termen lung", a explicat dr. Markus Miele, Director executiv şi coproprietar.

Pentru a îndeplini acest scop, din ianuarie 2021, compania s-a alăturat şi iniţiativei Science-Based Targets (SBTi) şi şi-a asumat angajamentul de a reduce emisiile de carbon, calculate prin metode ştiinţifice. Acest lucru presupune obiective sustenabile, de termen lung, pentru întreg lanţul de producţie şi distribuţie, începând de la sursele de aprovizionare pentru materiile prime, de-a lungul duratei de viaţă a produselor, dar şi în faza în care sunt retrase din uz şi în timpul transportului (Scope 3).

Pentru a atinge nivelul de neutralitate CO2, Miele reduce semnificativ emisiile directe de carbon din fabricile proprii (Scope 1), rezultate din încălzirea şi consumul de energie electrică şi combustibil. De asemenea, compania reduce semnificativ şi emisiile indirecte care provin de la companiile care furnizează energie (Scope 2). Obiectivul asumat de Miele este de a diminua emisiile de CO2 cu 50%, până în 2030. Raportat la o cantitate de 90.000 de tone de emisii de CO2 în 2019, obiectivul este de a ajunge la 45.000 de tone emise. Pentru a atinge acest obiectiv, energia electrică folosită în următorii ani de companie va fi în mare măsură asigurată prin panouri fotovoltaice.

În aprilie 2021, la fabrica Miele din Dongguan, China, a fost pusă în funcţiune o instalaţie de panouri fotovoltaice dispuse pe suprafaţa de 8.150 de metri pătraţi, care poate genera aproximativ o treime din necesarul de energie electrică utilizat în acea locaţie. Astfel, va elimina anual mai mult de 1.600 de tone de emisii de CO2. În plus, sunt instalate panouri fotovoltaice atât la sediul central Miele din Gutersloh, cât şi în alte unităţi de producţie ale companiei.

Obiectiv: reducerea amprentei de carbon pe termen lung

În acelaşi timp, Miele îşi va transforma întreaga reţea de aprovizionare cu energie şi va folosi o cantitate de 165.000 MWh pe an provenită din surse regenerabile. Compania va folosi energie regenerabilă direct de la reţele locale sau surse verzi, care deţin "Certificate de atribute energetice" (EACs). Această energie provine de la reţele eoliene sau panouri fotovoltaice puse în funcţiune în urmă cu cel mult 10 ani şi care deţin certificarea EKOenergy, recunoscută la nivel internaţional. Fiecare MWh generat astfel are o contribuţie suplimentară la un fond climatic, care promovează extinderea energiilor regenerabile. De asemenea, compania se bazează pe realizarea unor contracte de furnizare a energiei pe termen lung, numite "Acorduri de achiziţie a energiei", care garantează faptul că energia folosită provine de la cea mai apropiată fermă de energie eoliană sau câmp de panouri solare.

Mai mult decât atât, compania intenţionează să reducă în continuare consumul de energie, în aşa fel încât să economisească încă 30 GWh până în 2030, pentru a-şi reduce amprenta de CO2.

"Am făcut deja progrese considerabile în ultimii ani şi am făcut multe îmbunătăţiri care ne vor ajuta să de atingem obiectivele pe termen lung", a explicat dr. Stefain Breit, Director executiv responsabil de tehnologie.

Miele va reduce amprenta de carbon şi prin flota proprie de maşini, prin intermediul căreia ar putea scade până la 30% din emisii. În acelaşi timp, compania testează tehnologii inovative şi sustenabile, care au potenţialul de a reduce emisiile de carbon pe întreg lanţul de distribuţie (Scope 3).

În cazul emisiilor de carbon care nu pot fi evitate pe termen scurt, compania derulează proiecte de compensare, a căror eficienţă este certificată de organizaţii specializate, certificate la nivel internaţional.

"Toate proiectele care urmează să fie dezvoltate au fost selectate după un proces riguros", explică dr. Stefain Breit.

De exemplu, compania de electrocasnice susţine dezvoltarea unor parcuri de celule solare din India, care pot furniza energie verde, reducând consumul de combustibilii fosili. Printr-un proiect de biogaz din Nepal, susţine utilizarea biomasei ca sursă de energie, pentru a diminua practica utilizării lemnului de foc pentru gătit. De asemenea, compania sprijină un proiect agro-forestier, dar şi unul pentru plantaţii sustenabile de cafea în Nicaragua, prin care oferă suport tehnic şi financiar fermierilor locali, în aşa fel încât aceştia să gestioneze sustenabil plantaţiile.

În egală măsură, urmează să fie susţinute proiecte de reîmpădurire în Uganda, o ţară care a pierdut mai mult de 40% din păduri în ultimii 20 de ani, dar şi în Mississippi, Statele Unite ale Americii. Pentru Statele Unite este vizat unul dintre cele mai importante ecosisteme de foioase din America de Nord, printr-o schemă de replantare a noilor păduri de lemn de esenţă tare situate în valea aluvială Mississippi. În calitate de lider din punct de vedere al tehnologiei folosite, în segmentul său de piaţă, Miele susţine, de asemenea, dezvoltarea unor inovaţii tehnologice care pot contribui la reducerea nivelului de CO2 sau la separarea şi sechestrarea carbonului. Un proiect în Austria şi Germania care dezvoltă o soluţie pentru eliminarea CO2 din atmosferă şi captarea carbonului generat de activităţile agricole va beneficia, de asemenea, de sprijin.

Odată cu decizia de a atinge Scope 1 şi Scope 2 pentru neutralitatea CO2 din acest an, Miele îşi reiterează angajament exprimat cu mulţi ani în urmă, de a proteja mediul şi clima. "Sustenabilitatea este o parte integrantă a ADN-ului companiei noastre, care îşi are originea în filosofia fondatorilor Miele de a dezvolta produse durabile", explică Markus Miele. Ambiţiile companiei, dar şi gama diversă de măsuri pe care le vizează Miele pentru a-şi creşte sustenabilitatea sunt detaliate în raportul de sustenabilitate publicat de companie la fiecare doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb