MIHAI FIFOR:  "PSD are o strategie solidă pentru clasa de mijloc"

Diana Mihu
Politică / 27 octombrie 2016

Senatorul Mihai Fifor, preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, a menţionat astăzi că impactul bugetar privind eliminarea celor 102 de taxe fiscale, la iniţiativa social-democraţilor, este unul redus, de sub 0,1%, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

''Am demonstrat cu cifre şi calcule economice clare că impactul eliminării celor 102 de taxe nefiscale este sub 0,1%. Impactul bugetar va fi unul redus, dar impactul în viaţa românilor va fi unul foarte mare. PSD nu a putut elimina aceste taxe în momentul în care a fost la guvernare, deoarece atâta timp cât România s-a aflat în acord cu Fondul Monetar Internaţional, adică până în toamna lui 2015, orice propunere de eliminare sau de reducere a unor taxe s-a lovit de refuzul FMI'', conform sursei citate.

PSD a depus eforturi şi a reuşit eliminarea altor 92 de taxe parafiscale în 2013, dar şi reducerea principalelor taxe preponderente, precum TVA (general, alimente, apă, turism, restaurant, activităţi sportive), contribuţii, impozit pe dividende şi impozitul pentru profitul reinvestit.

''Proiectul pe care am reuşit să-l trecem acum prin Parlament arată, încă o dată, că PSD are o strategie solidă pentru clasa de mijloc, una dintre priorităţile programului nostru de guvernare'', a precizat Mihai Fifor.

El a spus că PSD a promis că va elimina peste 102 taxe nefiscale şi va reduce birocraţia pentru a ajuta cât mai mulţi români să ajungă în clasa de mijloc şi s-a ţinut de cuvânt. ''În acest timp guvernul tehnocrat, aşa zisul «guvern 0», anunţă că introduce noi taxe, cum ar fi taxa pe combustibil şi o altă taxă plătită direct de către posesorii de autovehicule, în paralel cu creşterea impozitelor'', potrivit senatorului Fifor.

El a mai spus că, în urmă cu o lună, Ministerul Finanţelor avea în lucru un proiect prin care ''dubla taxele plătite de cei care muncesc în România'', iar în aceste zile premierul anunţă şi el că ''va introduce noi taxe şi impozite''. ''Acum, se vede clar că Dacian Cioloş i-a minţit pe cetăţeni şi s-a transformat în agent electoral al PNL, acesta fiind un argument în plus pentru români să înţeleagă că a continua cu Cioloş premier şi după 11 decembrie ar fi o mare greşeală'', a afirmat senatorul PSD Mihai Fifor, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb