Mihail Vlasov, trimis în judecată cu al treilea dosar

Andreea Popescu
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 24 noiembrie 2016

Mihail Vlasov

Mihail Vlasov

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, este trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fiind acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri, potrivit unui comunicat al DNA, remis redacţiei.

Alături de acesta, în dosar este inculpată şi fiica sa, Ingrid Vlasov acuzată de complicitate la delapidare în formă continuată.

De asemenea, soţul acesteia, Marian Nedelcu, este trimis în judecată sub acuzaţia de complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar mai sunt trimişi în judecată fostul secretar general Camerei de Comerţ şi Industrie, Rodica Grigorescu, fostul director general al Romexpo, Mariana Suciu, şi Nicolai Zdrobici.

"În perioada 2008-2014, inculpatul Mihai Vlasov în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României a abuzat de funcţia deţinută şi de influenţa dobândită în această calitate şi a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ şi Industrie a României cât şi S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este acţionar majoritar", se precizează în comunicatul DNA.

Conform sursei citate, după ce a preluat conducerea C.C.I.R., inculpatul Vlasov Mihail a întreprins acţiuni astfel încât bani din bugetul instituţiei să ajungă la diverse entităţi/societăţi comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte şi convenţii.

Prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este de 54.342.145, 20 lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. este de 6.086.741,44 lei.

Procurorii anticorupţie au pus sechestru asupra a cinci imobile care au fost deţinute de către Mihail Vlasov şi înstrăinate către membri ai familiei sale în scopul eludării măsurilor asigurătorii.

De asemenea, a mai fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatei Vlasov Elena Ingrid, potrivit aceleiaşi surse.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Mihail Vlasov a mai fost trimis în judecată în alte două dosare penale, în legătură cu exercitarea funcţiei de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb