Mii de oameni au ales să se relaxeze la munte în minivacanţa de Sfânta Maria

F.D.
Miscellanea / 19 august

Mii de oameni au ales să se relaxeze la munte în minivacanţa de Sfânta Maria

În mica vacanţă de Sfânta Maria, mii de oameni au ales muntele. Gradul de ocupare în staţiunile montane de pe Valea Prahovei a fost de 95%, conform unui comuniat de presă al APDT Prahova, organizaţie de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT.

Staţiunile montane de pe Valea Prahovei, precum Sinaia, Buşteni şi Azuga, au înregistrat un număr record de turişti în această perioadă. Cazările au fost aproape complet ocupate, iar numeroasele evenimente culturale, drumeţiile şi activităţile recreative au transformat aceste zile într-o experienţă memorabilă pentru vizitatori. De asemenea, staţiunea Slănic Prahova a atras numeroşi turişti dornici să se relaxeze şi să beneficieze de tratamentele balneare specifice zonei.

A fost un trafic infernal pe Valea Prahovei. Coloanele de maşini pornite în vacanţă au mers cu o medie de 20 de kilometri pe oră. La întoarcerea spre casă, turiştii au stat din nou vreme de câteva ore bune în coloană pe sensul de coborâre.

Mini-vacanţa de Sfânta Maria (15-18 august 2024) a fost un prilej deosebit pentru locuitorii şi turiştii din judeţul Prahova de a se bucura de peisajele pitoreşti şi de atracţiile turistice din zonă. Evenimentele şi activităţile organizate în această perioadă au reunit atât prahoveni, cât şi vizitatori din toate colţurile ţării, contribuind astfel la promovarea judeţului ca destinaţie turistică de top.

Printre activităţile preferate de turişti în aceste zile libere s-au numărat traseele montane, turele cu bicicleta şi cu ATV-urile, vizitele la mănăstirile de pe Valea Prahovei şi la Castelele Peleş, Pelişor din Sinaia şi la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Unii turişti s-au relaxat la centrele Spa ale hotelurile din staţiuni, alţii au luat cu asalt cafenelele, barurile şi restaurantele.

În alte localităţi din Prahova au avut loc evenimente care au atrat mulţi turişti. Pe Domeniul Cantacuzino de la Floreşti a avut loc ediţia a doua a La Rock Music Festival , au fost patru zile şi nopţi pline de muzică şi de oameni frumoşi, distracţia a ţinut până în zori iar la finalul festivalului a fost anunţată în premieră a treia ediţie ce va avea loc in 2025 in perioada 15-17 august.

În cadrul festivalului au existat tururi ghidate de "mini-ghizii" din cadrul proiectului finanţat de Pepco Pepco Romania în cadrul programului #Pepcolandia implementat la nivel local de Organizaţia Umanitară CONCORDIA , în cadrul cărora cei mici au reuşit sa împărtăşească vizitatorilor din povestea fascinantă a Domeniului Cantacuzino

La Ferma Vieţii din Homorâciu a avut loc ediţi a a doua a Festivalului Mutat la Ţară, iubitorii de natură s-au bucurat de seri sub cerul înstelat şi de muzică bună în cele 4 zile petrecute aici.

La Vălenii de Munte a avut loc Târgul Tradiţional de Sfânta Maria Mare . Au venit români cu mic, cu mare, prahoveni cu sufletul în credinţă şi tradiţii, meşteri, ansambluri, artişti şi oameni bucuroşi să ţină sărbătoarea aici, pe plaiul binecuvântat al Vălenilor.

Şi la Breaza, în acest sfârşit de săptămână (15-17 august) a fost organizat Festivalul Internaţional de Folclor CalaBreaza care a ajuns la ediţia XX. Acesta s-a desfăşurat în Parcul Constantin Brâncoveanu .

Mini-vacanţa de Sfânta Maria a reconfirmat potenţialul turistic al judeţului Prahova, atât prin frumuseţea naturală a locurilor, cât şi prin diversitatea activităţilor oferite.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb