Mii de persoane în Australia participă la mitinguri pro-palestiniene

T.B.
Internaţional / 15 octombrie 2023

Mii de persoane în Australia participă la mitinguri pro-palestiniene

Mii de australieni s-au alăturat duminică mitingurilor pro-palestiniene, în ciuda ameninţărilor poliţiei de a le stăpâni pe fondul tensiunii după incursiunea sângeroasă a Hamas în Israel de acum opt zile, informează reuters.

Naţiunile din lumea dezvoltată reprimă astfel de proteste de îngrijorare că conflictul ar putea declanşa violenţă în ţară, Franţa interzicându-le de teama că ar putea perturba ordinea publică, transmite sursa menţionată.

Protestatarii au fluturat steaguri Palestinei şi au scandat "Palestina liberă, liberă", în timp ce sute de poliţişti patrulau zona din jurul unuia dintre cele mai mari mitinguri din Sydney, capitala celui mai populat stat din Australia, New South Wales, conform sursei citate.

Un elicopter de poliţie s-a învârtit în jos peste evenimentul din Hyde Park din oraş, relatează reuters. Aproximativ 5.000 de persoane au participat, au spus organizatorii, Palestine Action Group, în timp ce un martor Reuters a estimat numărul la aproximativ 2.000, potrivit sursei citate.

Mitingul a fost "paşnic până acum", a spus purtătorul de cuvânt al grupului, Amal Naser, adăugând că poliţia nu a desfăşurat puteri speciale pentru a opri şi a căuta protestatari, o mişcare pe care o luase în considerare pentru prima dată în aproape două decenii, informează reuters.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ups

    Din moment ce palestinienii din Fasia Gaza au ales la vot pe

    Hamas sa le conduca administratia,inseamna ca practic se 

    fac mitinguri pro Hamas in tot occidentul,

    ce misto e "democratia politic corecta" 

    1. Oameni cu capul.in nori,traiesc pe alta planeta.Si in Europa,pana s-au trezit la realitate tari.precum Franta,Germania,Regatul Unit,Belgia...Tarziu.Ehee,noi am dus vremuri grele,am fost trecuti prin ciur si prin darlog,nu ne-am permis sa visam cu ochii deschisi!Este foarte greu sa schimbi conceptiile unor indoctrinati mai ales daca nu-i trimiti la munca.Fizic si psihic sunt odihniti,pot protesta violent,neviolent dupa cum vor muschii lor,au timp.berechet.Pe mine ma socheaza lipsa de empatie a unor popoare care se cred civilizate fata de ceea ce au patit civilii nevinovati israelieni .Auzi,proteste propalestiniene,adica proHamas!Parerea mea este ca trebuie sa-i duca usurel,usurel.in Cisiordania si sa nimiceasca Hamas.Teroristi la putere ca in Afganistan .

      Se intampla curand, stai linistit! Tot acolo trebe trimisi si protestatarii pro teroristi din occident!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb