Mii de persoane protestează în Germania faţă de partidul de extremă dreapta

F.D.
Internaţional / 29 iunie

Mii de persoane protestează în Germania faţă de partidul de extremă dreapta

La Essen, în vestul Germaniei, au avut loc sâmbătă dimineaţa ciocniri între protestatari şi poliţie înaintea congresului partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), programat să aibă loc timp de două zile în acest oraş, relatează dpa.

Poliţia a operat câteva arestări după ce mai mulţi poliţişti au fost atacaţi în incidente violente, în timp ce mii de demonstranţi încercau să blocheze accesul delegaţilor AfD la locul de desfăşurare a congresului.

"Unii demonstranţi purtau măşti şi au atacat poliţişti", a declarat poliţia din Essen, care le-a cerut demonstranţilor să stea departe de "acţiunile violente şi de turbulenţi".

Mai multe sute de protestatari au blocat o ieşire spre autostradă şi alţii au ocupat străzile şi intersecţiile în apropierea sălii unde are loc congresul.

La Essen sunt aşteptaţi 100.000 de protestatari. Poliţia a desfăşurat mii de membri ai forţelor de ordine, precum şi tunuri cu apă pentru a ţine sub control demonstraţiile.

Poliţia a avut ciocniri cu un grup mare de protestatari care au încercat să rupă cordonul de poliţie în jurul orei 05.45, a informat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Poliţiştii au folosit spray-uri cu piper şi bastoane pentru a le opri înaintarea, a adăugat ea.

Poliţia a cerut câteva ambulanţe, dar nu este clar deocamdată dacă vreun demonstrant a fost rănit.

Câţiva deputaţi ai AfD în Bundestag au spus că au fost ajuns la locul congresului sub protecţia poliţiei, care i-a însoţit de la hotel.

Unii delegaţi au reuşit să ajungă pe jos, nederanjaţi de protestatari.

Aproximativ 600 de delegaţi sunt aşteptaţi să se reunească la arena Grugahalle, pentru un congres la care actualii co-lideri Alice Weidel şi Tino Chrupalla vor încerca să fie realeşi, înaintea alegerilor legislative federale de anul viitor.

Autorităţile s-au arătat îngrijorate că, deşi se aşteaptă ca demonstraţiile să fie în mare parte paşnice, în jur de 1.000 de extremişti de stânga ar putea recurge la mijloace violente pentru a perturba congresul.

Grupuri stângiste au declarat în avans că vor încerca să blocheze intrările în sala de congres, pentru a împiedica accesul delegaţilor.

O primă demonstraţie a avut loc vineri noaptea, proteste mult mai ample fiind aşteptate pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

Municipalitatea din Essen a încercat timp de mai multe luni să împiedice organizarea congresului în acest oraş, însă în cele din urmă nu a primit câştig de cauză în justiţie.

O temă majoră la congresul AfD va fi, probabil, locul al doilea obţinut de partid la recentul scrutin pentru Parlamentul European, deşi cu un scor mai mic decât prognozau sondajele, ultima parte a campaniei fiind umbrită de reacţia partidului faţă de capul său de listă, Maximilian Krah, exclus între timp din grupul eurodeputaţilor AfD.

Partidul a fost însă, la rândul său, exclus din grupul Identitate şi Democraţie (ID) din PE în urma afirmaţiei lui Krah conform căreia nu toţi membrii SS au fost criminali de război.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. daca au dormit si nu au iesit la vot..

    somnul natiunii naste monstrii… 

    s c c r e t 

    1. ASA E. SUNT DE ACORD CU OPINIA MANIFESTANTILOR, DAR DACA NU AI VOTAT, NU POTI AVEA PRETENTIA DE A CONTESTA VOTUL CELORLALTI. ASTA DEMONSTR,INSA, CE GROZAVI SUNT POLITICIENII ACTUALI!

      Tot ce trebuie sa se întâmple se întâmplă! Istoria se rescrie, nu am învățat nimic...suntem în pragul anilor 29-30 când inflația va bubuii și datoriile de trilioane nu se vor plăti...restul se va face tot prin dictatura, extrema dreapta în UE

      analiza personala spune ca undeva intre 37-40… plus minus ne aflam.

      nu boomul din 20-29… ala a trecut… a fos in ani 2000-2007…. cel putin pt europa de a avut lag usa..  

      dolarul urmeaza sa predea stafeta… 

      asa cum francul a predat stafeta dolarului… iar francul frances prin 52-50 si cv ajungea 600000 mii franci la 420 lire uk… 

      dolarul preda monedei euro stafeta..  

      paralel cu euro brics va valorifica alt credit pe slabirea viitoare a monedei euro… 

      asa cum si alte monede au valorificat trecut prezent credit pe diluarea dolarului… sau in trecut pe diluarea francului francez… monedei spaniole… monedei olandeze… 

      sau alt exemplu regional… unele banci au diluat (creditat) francul elvetian calarin moneda euro si dolari… se spune ca in elvetia multi dolari isi cauta siguranta… daca dolarii isi cauta siguranta atunci bancile pot credita in existenta mai multa moneda locala pe “siguranta rezervelor valutare”..  

      alt indicator care spune ani 40 plus minus… 

      World Trade % Global GDP … sta relativ in slump din 2008… 

      World Merchandise trade % of GDP… tot slump din 2008… 

      Ambele ce au crescut relativ putin in ciclul asta de “militarizare”… 

      Slump ul Dow to Gold Ratie… idem 40….80…prezent…cu revenire… 

      Industrial Production sta in slump ca in anii 40… din 2007… nici in 80 nu a stat asa de mult in slump… 

      Durable Goods Orders ajustat la inflatie … din 2000 e in crash… long… cu cv reveniri ciclice dar crash long… 

      Ce e atat de “particular” anii 2000…?! 

      Anii 2000 plus minus in diferite piete cv ani… a fost perioada bulelir financiare a activelor in pret bani reali (in cantitati aur).., 

      In Uk ajungea o casa la 27 de kg aur… in Italia indexul stock principal valora 5 kg de aur… in romania Cocioaba sarea de 6-7 kg de aur.. indexul bursier de atunci sarea de 1 si cv kg de aur pret..  

      In USA Stock-urile erau in luna in pret aur… casele la fel… In Irlanda era nebunie… 

      Toate astea ca in ani 20-30… a mai fost cv intensitate relativ ca asta in ani 60 spre 69 70 si cv… 

      dupa 29 la varf la 9-12 ani urma greul… 

      dupa 69-71… la 9-12 ani urma greul… 

      Dupa 2000-2001 plus minus cv ani la 9-12 ani urma greul…. 

      Vrem nu vrem tre sa acceptam ca urmeaza “revenire”… ce tip de revenire nu stim.. militara etc… ideea e ca nu ne intoarcem prea rapid in spate… 

      Socurile ciclice scurte vor continua sa existe.. cauzat de ciclul de somaj - participare in munca nr oameni - bonduri inversate si neinversate (piata credit scurt)…etc… 

      Rolul “banilor/currency” nu a fost / nu este de a pastra valuarea ci de a face transferul nevoilor si activelor intre generatii! 

      Plus ca nu am adus in discutie si indexul global in Globalizare si Deglibalizare ca procent din pib global… ce ne spune ca suntem de cv ani bun in proces (real) de deglibalizare ca procent din pib global… culmea tot de prin 2007… plus minus… 

      Ultimul ciclu de deglobalizare ca procent din pib global a inceput in 1914 si s-a terminat in 1945… odata cu sfarsitul w2… ciclu ce a prins si w1… si chiar sucit de cum au pornit unele conflicte militare prin 1914… 

      Deci o medie de 30 ani… in “deglibalizare” ca procent din pib global…si ai 2024 minus 2007 sau 2008 da 17 - 16 ani…, unde 30-31 minus 17-16 da = 13-15 ani… 

      Adica cel putin inca 10-15 ani de “instabilitate” si transfer a monedei prime “global usd” catre o alta moneda prima… Ceea ce inseamna garantat ca v-om prinde cv militarizare/conflict militar pe glob in crestere… 

      Asa a fost la fiecare “stafeta” de predare “monopol” valutar pe glob.. Si intotdeauna fiecare moneda prima aleasa pe glob a trebuit sa “dospeasca” regional alti 50-70 ani pana sa fie aleasa… ceea ce ne spune ca nu brics va deveni moneda prima viitoare ci EURO /Alianta NATO..  

      s c c r e t 

      Aparatorul Final a Europei a fost Anglia… Banca centrala a angliei…

      Si deci cum Rusia isi va exploda datoria gov ca procent din pib (ceea ce anuntam cu anii in spate in comenturi) Anglia se va duce in parale ca sa contracareze aceasta situatie… anglia franta si altee sunt cunoscute ca au dus datoria gov ca procent din pib pana la 200-240-250%…. ceea ce e un lucru foarte bun .. ca sa te aperi in fata “dusmanului”… dar si in fata rateurilor demografice ori capacitati interne… 

      Nu va speriati de cresterea datoriilor ca peocent din pib! Este un mecanism destul de functional pentru a contracara alte dificlultati… plus ca cresterea datoriilor ca peocent din pib inseamna opus pe balanta altora cresterea “avutiei”… e adevarat mai concentrata la unii… scaderea datoriei ca procent din pib se va face cu un alt impuls nou de demografic si capacitati in relatii echilibrate cu alte economii… cand piramidele populatiei in unele regiuni se vor rebalansa… fie prin politici de migrati… fie prin razboi fie natural… 

      s c c r e t 

      in anii 1900-1920-1930… aurul era ca pondere mare la purtator… dupa se da pitit ca procent din piata…

      in ani 50-60-70 aurul era ca pondere mare la purtator dupa se da iar pitit… 

      in ani 90 si cv 2000 si cv plus minus… auru era ca pondere mare la purtator dupa se dai iar pitit… 

      istoria romaniei ani 2000 cu toata lumea aur la purtator si “lafaiala”… cu aurul in media… 

      idem si prin usa… ani 2000 plus minus… idem usa ani 60-70… aur la purtator…  

      Numite si perioadele de “aur”… da dupa sa vina “crizele/depresiile” sa sa forteze cetatenii sa isi livhideze din “detineri”… 

      Azi vedem pe ro …usa… uk… franta…irlanda… germania… ca aurul la purtator nu mai e ca intensitate… 

      In schimb e in partea opusa la Arabi, unele state africane… si etc… 

      s c c r e t 

      un alt indicator bun este “ipoteci in rate ipotecare cantitate aur; sau PMT in grame / cantitate aur” raportat la venit local in grame / cantitate aur.

      te anunta din timp! 

      s c c r e t 

    tocmai au fost alegeri.....poate ii anunta cineva si pe manifestantii lu' peste prajit....

    Comunistii sa ii ia pe imigranti in casele lor si sa le dea sa manance din banii lor, apoi sa faca proteste impotriva dreptei. Garantat li se taie de islamisti si asiatici.

    1. exact asa !

    Miile de persoane sint imigrantii care paraziteaza statul si stau pe ajutoare sociale .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb