Mind Architect şi Fundaţia OTP Bank România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, lansează proiectul de învăţare Neuroştiinţa la Clasă

G.U.
Bănci-Asigurări / 28 septembrie 2021

Mind Architect şi Fundaţia OTP Bank România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, lansează proiectul de învăţare Neuroştiinţa la Clasă

Mind Architect, în parteneriat cu Fundaţia OTP Bank România, lansează, în premieră pentru învăţământul românesc, "Neuroştiinţa la clasă" - un program educaţional care îşi propune să facă din neuroştiinţă şi psihologie domenii aplicate în vieţile elevilor şi studenţilor, se arată într-un comunicat de presă.

Iniţiat de Mind Architect şi având la bază episoadele din podcastul realizat de Paul Olteanu, proiectul răspunde unei nevoi generalizate, identificate în rândul cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor deopotrivă, de a aborda subiectul cunoaşterii de sine cu scopul de a oferi claritate în gândire, de a forma minţi active şi personalităţi încrezătoare.

Materialele auxiliare pregătite de iniţiatorii proiectului împreună cu partenerii educaţionali ai acestora pot fi descărcate gratuit de către profesori de pe webiste-ul programului, NeurostiintaLaClasa.ro. Acestea sunt concepute sub formă de ghiduri, fiind create conform grupelor de vârstă şi etapelor de dezvoltare psihologică ale elevilor la momentul susţinerii cursurilor, se menţionează în comunicat.

Neuroştiinţa ne ajută să înţelegem mai bine modul în care creierul şi mintea noastră se dezvoltă, cum învaţă şi să ne folosim de aceste cunoştinţe pentru a dezvolta noi abilităţi de gestionare a sinelui şi a relaţiilor cu ceilalţi. Astfel, programul Neuroştiinţa la Clasă, care îmbină cunoştinţe de neuroştiinţă, inovaţie pedagogică şi ştiinţe sociale, oferă profesorilor instrumentele necesare pentru a îmbunătăţi procesul de învăţare al elevilor.

Programul Neuroştiinţa la Clasă se adresează cadrelor didactice din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar, începând cu clasa a III-a, care îşi doresc să îi ajute pe elevi să devină mai conştienţi de sine şi să ducă vieţi mai împlinite.

"Dintre toate proiectele iniţiate în ultimii 15 ani de activism în zona educaţiei şi a dezvoltării personale, NeurostiintaLaClasa.Ro este, de departe, cel care mă entuziasmează şi mă bucură cel mai mult. De ce? Pentru că am ferma convingere că educaţia psihologică şi cunoaşterea de sine, cu cât încep mai devreme şi cu cât sunt mai informate de ultimele descoperiri ştiinţifice, sunt calea către o ţară mai sănătoasă, mai fericită şi mai performantă", a declarat Paul Olteanu, fondator Mind Architect.

"Responsabilitatea socială este asumată cu prioritate de grupul OTP în România, iar principalul nostru proiect care are aceasta misiune, Fundaţia OTP Bank România, intră de luna aceasta într-o nouă etapă strategică. Misiunea colegilor mei este aceea de a crea conţinut educaţional valoros pentru iniţiative educative cu impact, atât din interiorul sistemului, cât şi din afara acestuia. Asocierea cu Mind Architect este un demers firesc după o relaţie care durează deja de doi ani. Am susţinut mai întâi primul podcast despre neuroştiinţă din România, iar acum susţinem un program revoluţionar pentru cea mai importantă categorie socială: copiii şi tinerii. Înţelegerea neuroştiinţei nu va fi un simplu demers de predare, ci o experienţă transformaţională de învăţare, care va contribui la dezvoltarea integrată emoţională şi cognitivă a celor în mâinile cărora va fi viitorul nostru, al întregii societăţi", a precizat şi Diana Mişa - Preşedintele Consiliului Director Fundaţia OTP Bank România, HR Executive Director OTP Bank România.

"Un proiect pe care Ministerul Educaţiei se bucură să îl susţină, neuroştiinţa aducând o nouă abordare la clasă a învăţării şi orientează educaţia către formarea de abilităţi, mai degrabă decât către cunoştinţe şi către dezvoltarea unei inteligenţe emoţionale. Cu siguranţă este o punte de legătură care poate oferi o bază utilă, neuroştiinţifică practicii educaţionale," a declarat Sorin Ion, Secretar de Stat Învăţământ Preuniversitar Ministerul Educaţiei.

Proiectul este fondat de Mind Architect Podcast, cel mai ascultat podcast din România în acest moment, alături de Fundaţia OTP Bank România şi beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei în încercarea de a aduce neuroştiinţa la clasă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb