Mindo Dorohoi se transferă pe AeRO

Valentin Busuioc
Piaţa de Capital / 25 februarie 2015

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Mindo SA Dorohoi a aprobat, vineri, efectuarea demersurilor legale necesare pentru tranzacţionarea acţiunilor societăţii pe sistemul alternativ AeRO administrat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Hotărârea are la bază prevederile legii 194/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi a reglementărilor emise de ASF, care clarifica statutul pieţei Rasdaq.

În 2014, Mindo a finalizat o investiţie de aproximativ 1 milion euro într-o linie de producţie mortare uscate, cu o capacitate de producţie de 80.000 tone/an şi o linie completă de uscare a nisipului. Noile investiţii se traduc într-o automatizare şi o eficientizare a producţiei, având o componentă importantă de protecţie a mediului înconjurător, se mai arată în comunicat.

Grupul de firme Firos - Mindo, având acelaşi acţionar majoritar (SIF Muntenia), şi-a bugetat pentru 2015 o cifră de afaceri de 80 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de 2014.

Mindo SA a fost înfiinţată în 1967, activând în industria extractivă (nisipuri cuarţoase şi bile de silex), exploatând iniţial zăcământul de la Miorcani, apoi pe cel de la Hudeşti, din judeţul Botoşani. În 2004, Mindo şi-a extins domeniul de activitate, orientându-se spre piaţa materialelor de construcţii, prin punerea în funcţiune a unei linii de producţie a mortarelor uscate şi a adezivilor pe bază de ciment. În prezent, activitatea principală a societăţii o reprezintă fabricarea mortarului, iar activităţile secundare cu pondere semnificativă în rezultatul economic sunt producerea polistirenului expandat şi producerea de nisipuri cuarţoase şi făinuri de silice destinate în special industriei materialelor de construcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb