Minerii de la Crucea şi Botuşana s-au blocat în subteran

J.P.
Miscellanea / 18 martie 2021

Minerii de la Crucea şi Botuşana s-au blocat în subteran

Ortacii de la minele de uraniu din judeţul Suceava s-au blocat în subteran ieri după-amiază. Mai mult, protestatarii ameninţau că vor intra în greva foamei dacă nu le vor fi satisfăcute revendicările. Protestul spontan a început miercuri dimineaţă la exploatările de la Crucea şi Botuşana. Iniţial, oamenii s-au adunat afară, iar mai apoi au decis să se blocheze în interiorul minelor, relatează monitorulsv.ro.

În subteran se află circa 160 de mineri, dar acţiunea are sprijinul tuturor angajaţilor Sucursalei Crucea a Companiei Naţionale a Uraniului. În total, la Sucursala Crucea a CNU lucrează circa 300 de persoane. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de două luni. Mai mult, minerii reclamă că nu au încasat de un an de zile nici suplimentul alimentar antidot, în valoare de 30 de lei/zi. Reprezentanţii sindicatelor s-au deplasat la Bucureşti, unde au loc discuţii cu reprezentanţii Ministerului Energiei, dar şi cu cei din conducerea Companiei Naţionale a Uraniului.

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeşu, a declarat că urmăreşte situaţia de la Crucea. "Nu am fost contactat nici de reprezentanţii Ministerului Energiei, nici de cei ai sindicatelor. Pentru mine este clar că mingea este în terenul celor de la Ministerul Energiei, care trebuie să ia o decizie. Iau în calcul şi o deplasare la Crucea pentru discuţii cu oamenii nemulţumiţi, dar sper că situaţia se va rezolva pe cale amiabilă", a precizat Iulian Cimpoeşu.

Minele de uraniu din judeţul Suceava sunt ultimele care mai funcţionează pe teritoriul României. Acestea urmează să fie închise în perioada următoare, sens în care s-a depus la Agenţia de Protecţia Mediului documentaţia aferentă pentru obţinerea autorizaţiei de mediu. De-a lungul timpului, la minele de uraniu de la Crucea şi Botuşana au avut loc mai multe acţiuni de protest. De fiecare dată, motivul a fost acelaşi, respectiv neplata drepturilor salariale. Ca şi acum, au fost episoade în care minerii s-au blocat în subteran, acolo unde au stat până revendicările le-au fost rezolvate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Rusine stat mafiot. Ei nu stiu de RUSINE sunt niste mafioti si hoti, care ne jecmanesc.

    1. rusine ! rusine ! rusine sa le fie !...... aiurea ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb