MINISTERUL AFACERILOR INTERNE: Peste 30 de localităţi din 14 judeţe au fost afectate de inundaţii

D.I.
Miscellanea / 15 martie 2018

Peste 30 de localităţi din 14 judeţe au fost afectate de inundaţii

Potrivit centralizării realizate, în această seară, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au fost afectate de inundaţii 38 de localităţi din 14 judeţe ale ţării (Braşov, Bacău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea), se arată într-un comunicat al instituţiei, dat publicităţii.

Potrivit documentului, localităţile cel mai afectate au fost Căpeni (judeţul Covasna) şi Augustin (judeţul Braşov). De aici au fost evacuate zeci de persoane, majoritatea la rude, situaţia fiind în dinamică.

În localitatea Augustin s-a reuşit consolidarea digului de pe râul Olt şi au fost remediate fisurile, în prezent acţionându-se pentru evacuarea apei.

Forţele MAI rămân, în continuare, mobilizate în Covasna, cu precădere în zona localităţii Căpeni, pentru monitorizarea situaţiei şi pentru a acorda sprijin populaţiei.

Conform ultimei centralizări, la nivelul întregii ţări, rămân afectate 3 drumuri naţionale, 9 drumuri judeţene şi un tronson de cale ferată. Au mai fost inundate 235 curţi, 15 anexe gospodăreşti, 622 fântâni, 4 case, 9 poduri/podeţe şi 23 beciuri/subsoluri.

Potrivit sursei citate, aproximativ 5.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti sunt în teren, cu peste 2.300 mijloace tehnice, intervenind în sprijinul comunităţilor afectate de fenomenele hidrologice periculoase.

Monitorizarea situaţiei şi coordonarea acţiunilor este realizată prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, completat cu grupa operativă a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Prin intermediul comunicatului MAI recomandă cetăţenilor din zonele afectate de inundaţii să respecte recomandările autorităţilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb