Ministerul de Finanţe al Marii Britanii lucrează pentru a minimiza impactul prăbuşirii băncii americane SVB

D.T.
Miscellanea / 11 martie 2023

Ministerul de Finanţe al Marii Britanii lucrează pentru a minimiza impactul prăbuşirii băncii americane SVB

Ministerul de Finanţe al Marii Britanii şi Banca Angliei lucrează împreună pentru a minimiza perturbarea care ar putea rezulta din partea diviziei britanice a băncii americane Silicon Valley Bank, care a fost închisă pe neaşteptate ieri, a anunţat astăzi ministerul, conform News.ro.

Oficialii ambelor grupuri lucrează îndeaproape împreună, a declarat Ministerul de Finanţe, fiind discutate problemele cu care se confruntă companiile tehnologice britanice afectate de colaps.

"Guvernul recunoaşte că firmele din sectorul tehnologic nu au adesea fluxuri de numerar pozitive, pe măsură ce cresc, şi că se bazează pe numerar din depozite pentru a-şi acoperi costurile de zi cu zi", se arată în sursă.

Sistemul bancar al Marii Britanii rămâne puternic şi rezistent, a adăugat Ministerul de Finanţe, spunând că problemele care afectează Silicon Valley Bank au fost specifice acesteia şi nu au avut implicaţii pentru alte bănci care operează în Marea Britanie.

Banca britanică de compensare The Bank of London are în vedere o ofertă de salvare pentru filiala britanică a băncii americane, adaugă sursa.

Acest lucru a venit după ce Banca Angliei a declarat ieri că solicită o decizie judecătorească pentru a introduce SVB UK într-o procedură de insolvenţă, după ce autorităţile de reglementare din SUA au preluat compania-mamă SVB Financial Group.

În cadrul procedurilor de insolvenţă pentru băncile din Marea Britanie, unii deponenţi sunt eligibili pentru despăgubiri de până la 85.000 de lire sterline (102.000 USD) pentru depozitele pierdute sau 170.000 de lire sterline pentru conturile comune.

Departamentul pentru Ştiinţă, Inovare şi Tehnologie al Marii Britanii discută şi cu firmele de tehnologie afectate. Şeful departamentului monetar şi pieţe al Hargreaves Lansdown, Susannah Streeter, a declarat că vor exista replici în sectorul tehnologic săptămâna viitoare.

"Vor fi în desfăşurare discuţii urgente cu privire la potenţialele preluări, iar autorităţile de reglementare sunt sub presiune pentru a negocia salvări pentru a evita căderile dăunătoare suplimentare", a spus ea, potrivit sursei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Si recesiune si bani aruncati in "razboi"

    va fi foarte greu 

    1. Iar le da Soros o perversa ca la TarguL ondra!

      Concertat cu alti smenari,cum ne place noua,.moneda de schimb a lirelor nu va mai fi marca germana ci cred ca ceva coroane nordice sau francul elvetian! 

    "Arata ca lucrezi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb