MINISTERUL DE INTERNE:  De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România

G.D.
Miscellanea / 25 decembrie 2022

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România

Ministerul de Interne anunţă că de la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, iar gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,1%. În ultimele 24 de ore, un singur cetăţean ucrainean a depus cerere de azil, în ţara noastră, informează News.ro.

În ultimele 24 de ore, un singur cetăţean ucrainean a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 100.996 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 8 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,1%, precizează MAI.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 37.094 de mijloace de transport şi 146.379 de persoane, dintre care 10.708 cetăţeni ucraineni.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. "4.397 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România",

    restul au luat drumul spre ajutoare de azilant mai mare,

    si au trecut prin Austria !!! problema Shengen ??!!  

    1. Pai daca mujicii nu le invadau tara, nu erau solicitanti de azil si azi eram in Schengen

      DAca vestul nu organiza o lovitura de stat prin care aducea la putere o minoritate extremista, nazista, atunci ei traiau la ei in tara in pace.

      corect !

      dar presa din occident ignora devarul .... 

      Daca lui putin nu ii era frica de buturuga mica ca ii rastoarna scaunul cel mare atunci ei traiau la ei in tara in pace.

    Mai putem adauga si povestea acestor curajosi luptatori pentru libertate din Ucraina, opozanti ai regimului nazist de la Kiev.

    "Din informaţiile pe care le avem în prezent, grupul s-a scindat: trei au pornit spre baza muntelui, pe teritoriul României, iar al patrulea, aflat în imposibilitatea de a se deplasa, a rămas în aşteptarea echipelor de salvare. Este foarte probabil ca distanţa între grup şi cetăţeanul ucrainean rămas să fie de aproximativ 5 kilometri", a spus Oana Pârcălab. Conform acesteia, cinci poliţişti de frontieră s-au alăturat echipei de căutare. Directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga, a precizat că echipa de căutare merge să îl extragă pe primul rănit de la care există coordonate. 

    "Este în viaţă. Cu hipotermie, dar conştient şi s-a putut comunica cu el în dimineaţa asta. A ales într-un final să ne asculte şi să ne ofere localizarea. Era circumspect cu localizarea, fapt care ne-a îngreunat căutarea enorm. (...) Mai sunt încă trei despre care nu ştim unde sunt fiindcă nu au semnal telefonic, iar unul dintre ei este, de asemenea, rănit", a afirmat Dan Benga." 

    De notat ca ucrainienii erau foarte tematori sa porneasca localizarea telefoanelor pentru a nu fi detectati de vamesii ucrainieni care i-ar fi capturat si trimis pe front, sau i-ar fi impuscat imediat in cap. 

    1. Pentru a adauga un pic de context, de cateva zile sau saptamani, in Rada s-a dat o lege care a inrautatit ingrozitor pedepsele pentru cei care refuza ordinele de lupta sau fug de recrutare.

      "6 days ago - Ukrainian Commander Zelenskyy sign law disobeying orders Ukraine crisis Ukrainian Commander asks President Zelenskyy to sign law toughening punishment for non-compliance with orders " 

       

      De atunci trecerea granitei de catre barbatii incorporabili este imposibila. In cel mai bun caz, esti trimis direct pe front, in linia intai, indiferent de pregatirea militara sau sanatate. In cal mai rau caz, primesti un glont in cap. De aceasta sentinta fug acesti bravi ucrainieni. 

      Daca aveti ganduri la bravii romani care incercau sa traverseze Dunarea inot pe vremea lui Ceausescu catre Serbia, da, Ucraina este mai rea decat Romania lui Ceausescu. Nu, nu este nicio lupta pentru libertate acolo ci este o lupta pentru suprematia etnica a radicalilor ucrainieni din vestul tarii care doresc sa inabuse identitatea altora din acel spatiu geografic. 

      Nu am auzit de gulag-uri in Ucraina ci doar in mujicia...asta apropo de inabusirea identitatii altora in acelasi spatiu geografic:-)

      Federatia Rusa este o uniune multi-etnica si multi-lingvistica. Clar ca nu ai auzit nimic, esti probabil surd din nastere.

      Federatia Rusa este o uniune multi-etnica si multi-lingvistica in care rusii sunt cetateni de rangul intai iar toti ceilalti cetateni de rangul al doilea. Clar ca nu ai auzit nimic, esti probabil surd din nastere.

    Emigrare sprancenata.

    Cred ca multi ucraineni trec frontiera clandestin pt ca nu vor sa fie inrolati fortat in razboiul de "aparare" a bogatiilor mafiei locale. Ei cu 400 euro venit pe luna nu au ce apara...suna cunoscut, nu?

    1. sunt sarantoci, n-au de unde sa promita mii de euro pe luna la toti puscariasii cum ac rusii cu detinutii cu care au umplut frontul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb