MINISTERUL ECONOMIEI  Noua lege a minelor va fi aprobată în a doua sesiune parlamentară din acest an

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 11 aprilie 2014

Noua lege a minelor va fi aprobată în a doua sesiune parlamentară din acest an

Noua lege a minelor va fi aprobată de către Parlament în a doua sesiune din acest an, a declarat, ieri, Sorin Găman, director general adjunct al Direcţiei Generale de Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei. "Nu vrea nimeni să o aprobe peste noapte sau într-un mod ascuns. Conform calendarului, această lege va fi aprobată spre sfârşitul anului, în a doua sesiune parlamentară. Varianta cu amendamente a proiectului va fi afişată săptămâna viitoare pe site-ul Ministerului Economiei", a spus Găman, prezent la Forumul Minier Român, potrivit Agerpres.

Minele închise în care încă există resurse bogate ar trebui redeschise, ceea ce va fi posibil după aprobarea noii legi a minelor, a precizat el.

Sorin Găman a mai spus: "Am închis 550 de mine în ultimii ani din cauza ineficienţelor economice şi tehnologiilor învechite, dar tehnologiile au avansat şi există mulţi oameni de afaceri care vor să investească în acest domeniu. Noua lege a minelor va prevedea şi redeschiderea unor mine. Credem că noua lege trebuie aprobată în regim de urgenţă, pentru că multe resurse ale României sunt în mine închise, halde de steril şi iazuri de decantare". El a precizat că noua lege a minelor va ţine cont şi de interesele comunităţilor locale. Potrivit acestuia, vor fi incluse în noul act normativ şi o serie de rezerve strategice, care vor avea un regim special. La începutul lunii ianuarie, premierul Victor Ponta declara că legea minelor este una absolut necesară.

"În mod sigur este o lege necesară pentru că, dincolo de propagandă, se referă la foarte multe resurse naturale şi avem foarte multe situaţii de blocaj. Remin Baia Mare ar fi, să zic, prima care îmi vine în minte, dar sunt şi altele", a spus Ponta.

"Legea minelor nu trebuie asimilată cu legea pentru Roşia Montană"

Legea minelor nu trebuie asimilată cu legea de aprobare a proiectului Roşia Montană, a mai susţinut ieri Sorin Găman. Domnia sa a menţionat:

"Nu există nicio formă de dedicaţie pe niciun proiect minier. Mi-aş dori să nu mai existe acele discuţii legate de Roşia Montană, atunci când vorbim de legea minelor. Este păcat că s-a ajuns la situaţia în care legea minelor este asimilată cu cea de aprobare a proiectului Roşia Montană. Ele sunt două proiecte de lege diferite".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb