Ministerul Economiei vrea să sprijine investiţiile firmelor româneşti în Austria

F.A.
Companii / 26 iunie 2013

Ministrul economiei, Varujan Vosganian a participat, în perioada 23-25 iunie, în Austria, la Forumul Economic dedicat României, organizat de Camera Economică Federală (WKÖ), informează un comunicat de presă.

De asemenea, domnia sa a participat, alături de delegaţia oficială care l-a însoţit, la masa rotundă organizată la Asociaţia Industriaşilor din Viena şi la care au participat importanţi oameni de afaceri austrieci, precum şi la masa rotundă organizată cu sprijinul Camerei Economice a Landului Austria Superioară din Linz, cu participarea unor importanţi investitori austrieci din regiune.

Ministrul Varujan Vosganian a avut întrevederi cu ministrul federal al economiei, familiei şi tineretului, Reinhold Mitterlehner, cu reprezentanţi ai guvernului austriac şi ai mediului de afaceri din Austria, printre care Preşedintele Camerei Economice Federale a Austriei, Christoph Leitl, Preşedintele Camerei Economice a Landului Austria Superioară, Rudolf Trauner, precum şi cu directorul general adjunct al Erste Group Bank, Franz Hochstrasser.

Atât în cadrul Forumului Economic, cât şi în cadrul convorbirilor avute cu partea austriacă, ministrul economiei a prezentat situaţia economică actuală în România, principalele oportunităţi de afaceri în ţara noastră, subliniind totodată faptul că, în perioada următoare, cuvântul cheie pentru România va fi "competitivitatea".

În acest sens, Ministerul Economiei a început un amplu demers de planificare strategică şi un proces de elaborare a unei viziuni de dezvoltare pentru România, cele patru strategii ale României - pentru competitivitate, reindustrializare, strategia pentru export şi cea pentru inovare urmând a fi finalizate până la sfârşitul anului 2013.

"Mesajul principal adresat mediului de afaceri din Austria a fost acela de a continua dezvoltarea de parteneriate cu firme româneşti şi de a investi în ţara noastră, România putând fi numită în prezent "ţara proiectelor", dând dovada de stabilitate atât din punct de vedere politic, cat si la nivel macroeconomic (anul acesta industria a crescut cu cca 8%, exporturile cu cca 7%, PIB-ul a crescut cu peste 2%, iar România a început sa-si diversifice relaţiile economice si in afara UE)", se menţionează în comunicat.

Totodată, Ministerul Economiei doreşte să sprijine şi să dezvolte investiţiile firmelor româneşti în Austria, acordând o atenţie deosebită echilibrării balanţei comerciale cu Austria, care la sfârşitul anului 2013 înregistra un sold negativ de 1,2 miliarde euro.

La sfârşitul anului trecut, valoarea schimburilor comerciale româno-austriece a fost de 3.314,70 milioane euro, din care export 1.030,80 milioane euro şi import 2.283,90 milioane Euro.

La 28 februarie, valoarea schimburilor comerciale româno-austriece a fost de 498,46 milioane euro, din care export 164,15 milioane euro şi import 334,31 milioane Euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb