Ministerul Energiei se alătură Caravanei Smart City

Cristina Radu
Companii #Construcţii / 23 iunie 2017

Conferinţă Ministerul Energiei (Sursa foto: energie.gov.ro)

Conferinţă Ministerul Energiei (Sursa foto: energie.gov.ro)

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM) a organizat dezbaterea "Strategia Energetică a României. Priorităţi de investiţii ale Ministerului Energiei". La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai ambasadelor şi misiunilor diplomatice în România, Robert Iulian Tudorache, Secretar de Stat la Ministerul Energiei şi Preşedintele Consiliului de Administraţie Nuclearelectrica, Sarolta Besenyei, Expert Comisia Europeană, reprezentanţi ai companiilor şi asociaţiilor din domeniul energiei şi experţii ARSCM, potrivit unui comunicat al asociaţiei trimis Redacţiei.

Strategia Energetică a României a fost prezentată ca prioritate a ministerului în cadrul evenimentului de către Secretarul de Stat. Strategia Energetică îşi propune să reglementeze domeniul următorii 30 ani, să aducă stabilitate, predictibilitate şi să ajute la crearea cadrului legislativ pentru dezvoltarea durabilă. În prezent, aceasta se află pe masa de lucru a Ministerului Mediului pentru avizare, conform sursei.

Cu privire la domeniul energiei nucleare, Secretarul de Stat a precizat că ministerul îşi doreşte să creeze un ciclu nuclear integrat, prin revitalizarea Companiei Naţionale a Uraniului şi prin crearea unei companii de proiect împreună cu partenerii din China, pentru dezvoltarea capacităţii Centralei Nucleare de la Cernavodă. Aceasta este o necesitate faţă de cerinţele UE referitoare la reducerea producţiei de energie din surse regenerabile poluante şi înlocuirea acestui tip de energie cu "energia verde". În prezent, se lucrează la un nou Memorandum pentru negocierile cu partenerii din China, care va ajunge pe masa de lucru a viitorului guvern, conform sursei.

Secretarul de Stat a anunţat că Ministerul Energiei se alătură ca partener Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate pentru demersul de conştientizare a autorităţilor publice şi cetăţenilor cu privire la importanţa implementării de proiecte din domeniile Smart City, demers ce se va concretiza prin programul "Caravana Smart City", care va începe din toamnă. Robert Iulian Tudorache, a declarat, referindu-se la eficienţa energetică, altă prioritate a Ministerului Energiei: "Energia neconsumată este cea mai ieftină energie. Nu este suficient să anvelopăm blocurile. Eficienţa energetică înseamnă educarea autorităţilor centrale şi locale, dar şi a cetăţenilor cu privire la economisirea energiei, reducerea pierderilor şi eficientizarea consumului".

Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate, Eduard Dumitraşcu, a declarat: "Smart City este un domeniu destul de amplu care înglobează mai multe subdomenii de la energie, construcţii, mobilitate, tehnologie IOT şi până la colectarea şi reciclarea inteligentă deşeurilor. Este ca o umbrelă care are pe margine toate aceste subdomenii, iar în centru cetăţeanul. Mai mult, pentru foarte mulţi factori de decizie, acest domeniu este o necunoscută, de aceea ARSCM şi-a propus ca începând din această toamnă, timp de 12 luni, Caravana Smart City să ajungă în marile comunităţi din întreaga ţară şi să prezinte, alături de parteneri instituţionali precum Ministerul Energiei şi Asociaţia Administratorilor Publici din România, dar şi de mari companii din domeniu, soluţii Smart City dedicate regiunilor respective".

Dezbaterea "Strategia Energetică a României. Priorităţi de investiţii ale Ministerului Energiei" a fost organizată de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României. Aceasta face parte din seria evenimentelor Bucharest Business Breakfast.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb