Ministerul Mediului va avea o nouă abordare pentru programul "Casa Verde"

Ziarul BURSA #Companii / 10 iunie 2015

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Energiei va lansa, în următoarea perioadă, o nouă abordare a programului "Casa verde", finanţat de la Fondul pentru Mediu, prin care costurile cu utilităţile ale unei clădiri vor scădea cu 80%, a anunţat, ieri, Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Domnia sa a explicat, potrivit Agerpres: "Ne gândim ce se întâmplă cu eficienţa energetică şi, de fapt, ce se întâmplă cu banul cetăţeanului. Acest proiect verde va urmări ca, fie şi atunci când costul unei clădiri este mai mare, utilităţile să fie reduse cu 80%. Noi vrem să lansăm acest proiect la care trebuie să avem şi partea de arhitectură".

Ministrul Mediului a precizat că noul program de eficienţă energetică va demara, în primă fază, cu un proiect-pilot finanţat din Fondul pentru Mediu şi care va acoperi patru zone, respectiv, o unitate medicală, o instituţie de învăţământ, ulterior o instituţie care să deservească efectiv ministerul şi o locuinţă pentru tineri.

"Casa Verde" reprezintă un program de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ecologice de încălzire, care utilizează energie solară, eoliană etc.

În ultima sa variantă, programul destinat persoanelor fizice constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, în funcţie de tipul instalaţiei de încălzire pentru care a optat beneficiarul, după cum urmează: până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură şi până la 6.000 de lei pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb