Ministerul Sănătăţii va asigura costurile pentru tratamentul în străinătate a pacienţilor cu arsuri grave

G.B
Miscellanea / 29 aprilie 2021

Ministerul Sănătăţii va asigura costurile pentru tratamentul în străinătate a pacienţilor cu arsuri grave

Costurile pentru tratamentul, dar şi pentru recuperarea medicală în străinătate a pacienţilor cu arsuri grave, precum şi costurile de transport şi cazare pentru însoţitorii lor vor fi suportate în premieră de Ministerul Sănătăţii, prevede un Ordin de modificare şi completare a Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate, semnat astăzi de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, potrivit hotnews.ro.

Încă de anul trecut, Ministerul Sănătăţii adoptase un Ordin care prevedea că pacienţii cu arsuri grave care nu pot fi trataţi în ţară vor fi trimişi la spitale din străinătate, însă asigurarea costurilor pentru recuperarea medicală a acestora, care este o etapă ulterioară tratamentului propriu-zis, precum şi a costurilor de deplasare şi cazare a însoţitorilor lor, reprezintă o premieră.

Ministerul Sănătăţii va asigura costurile pentru tratamentul de recuperare medico-chirurgicală specific pacienţilor cu arsuri grave, precum şi pentru dispozitivele medicale necesare procesului de recuperare medicală, profilaxiei şi tratamentul sechelelor cicatriceale postcombustionale, până la încheierea perioadei de recuperare şi evoluţie a procesului cicatriceal, conform aprecierii medicului specialist şi a comisiei teritoriale de specialitate. Totodată, ministerul asigură şi costurile controalelor medicale periodice pentru pacienţii care au beneficiat de finanţarea tratamentelor din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Totodată, potrivit noilor prevederi, în cazuri excepţionale impuse de natura şi gravitatea bolii, pentru pacienţii adulţi cu afecţiuni foarte grave, care sunt dependenţi de prezenţa unui însoţitor, comisiile de specialitate teritoriale pot recomanda ca aceştia să se deplaseze în străinătate cu însoţitor, iar suma necesară pentru cazare şi transport pentru persoana însoţitoare va fi asigurată din bugetul Ministerului Sănătăţii, aprobat anual şi trimestrial cu această destinaţie. Pentru pacienţii cu vârstă cuprinsă între 0 şi 18 ani, prezenţa unui însoţitor este obligatorie. Anterior, aceste costuri erau suportate de însoţitor, cu excepţia cazurilor în care bolnavul avea vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani.

Ioana Mihăilă ministrul Sănătăţii a declarat: "Pacienţii cu arsuri severe, care au fost transferaţi în stare critică în străinătate, necesită ulterior tratamente de recuperare medicală, precum şi dispozitive medicale absolut necesare procesului de recuperare. Prin aceste modificări, am introdus această categorie de pacienţi în ordin şi putem astfel să le asigurăm costurile pentru aceste tratamente şi pentru echipamentele necesare, precum îmbrăcăminte compresivă, măşti de silicon, folii şi geluri de silicon, care până acum nu puteau fi decontate de Ministerul Sănătăţii".

Ordinul ministrului Sănătăţii urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb