Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că Strategia Naţională pentru Sport va fi finalizată în decembrie

S.B.
Miscellanea / 11 martie 2021

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că Strategia Naţională pentru Sport va fi finalizată în decembrie

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat astăzi că Strategia Naţională pentru Sport va fi finalizată în luna decembrie a acestui an, ulterior urmând a fi aprobată prin Hotărâre de Guvern, informează Agerpres.

În cadrul şedinţei de guvern din data de 10 martie 2021, a fost aprobat Memorandumul cu tema: Constituirea Grupului de lucru interministerial pentru elaborarea Strategiei Naţionale pentru Sport.

"În contextul priorităţilor Programului de guvernare 2020-2024, capitolul Tineret şi Sport, având în vedere Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport 2021-2024 şi alte documente strategice, a fost astfel aprobat şi calendarul privind elaborarea proiectului de Strategie generală a organizării şi dezvoltării educaţiei fizice şi sportului/Strategiei Naţionale pentru Sport, precum şi constituirea unui Grup de lucru interministerial compus din reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerului Apărării Naţionale, precum şi din cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor şi al Secretariatului General al Guvernului. Grupul de lucru va analiza şi va propune cooptarea unor reprezentanţi din mediul academic şi constituirea unor grupuri consultative", se arată în comunicatul MTS.

Grupul de lucru interministerial va fi compus din viceprim-ministrul Kelemen Hunor, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, un secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, un secretar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, un secretar de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, un secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, un secretar de stat din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, un reprezentant din cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor şi un reprezentant din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Şedinţele grupului de lucru vor fi prezidate de Kelemen Hunor, iar în lipsa acestuia de ministrul Tineretului şi Sportului sau de secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului. Ministerul Tineretului şi Sportului va asigura şi Secretariatul Tehnic.

Calendarul privind elaborarea proiectului de Strategie generală a organizării şi dezvoltării educaţiei fizice şi sportului/Strategiei Naţionale pentru Sport se va derula astfel:

1. Stabilirea Grupului de lucru interministerial - stabilirea secretariatului, nominalizarea în Grupul de lucru a reprezentanţilor din partea ministerelor, identificarea experţilor relevanţi şi constituirea Grupurilor consultative (stakeholderi) - luna martie;

2. Aprobare plan de elaborare a Strategiei - luna martie;

3. Elaborarea Strategiei, cu consultare experţi şi reprezentanţi ai SGG - lunile martie-decembrie;

4. Consultare stakeholderi şi dezbateri publice - lunile august-decembrie.

5. Avizare şi finalizare Strategie - luna decembrie.

În cadrul mecanismelor de participare, vor avea loc dezbateri periodice ale capitolelor elaborate cu Grupurile consultative şi reprezentanţii SGG, analizarea periodică de către Grupurile consultative a materialelor elaborate, dezbateri cu mişcarea sportivă, federaţiile sportive naţionale, COSR, cluburile sportive reprezentative, iar la finalul etapei de elaborare se va organiza o conferinţă de prezentare a Strategiei, documentul fiind pus în consultare publică, precizează comunicatul.

Etapa finală va presupune acceptarea de către Ministerul Tineretului şi Sportului a versiunii finale a Strategiei, avizarea sa de către ministere şi aprobarea prin Hotărâre de Guvern, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb