Ministrul Adrian Oros şi Ambasadorul SUA, întâlnire la Bucureşti

C.B.
Politică / 29 ianuarie 2020

Adrian Oroş (sursă: Facebook)

Adrian Oroş (sursă: Facebook)

Nechita-Adrian Oroş, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, l-a primit astăzi, la sediul MADR pe E.S. Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA la Bucureşti. Din delegaţia Ambasadei SUA a făcut parte şi Jonn Slette, ataşat agricol şi Monica Dobrescu, specialist pe probleme de agricultură, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, la întâlnire au participat secretarul de stat Emil Florian Dumitru, secretarul de stat George Scarlat, precum şi directori şi experţi din cadrul direcţiilor de specialitate a MADR.

În cadrul discuţiilor, ministrul Adrian Oroş a evidenţiat importanţa şi îndelungata tradiţie de cooperare bilaterală şi a reconfirmat interesul privind dezvoltarea în viitor a parteneriatului strategic româno-american, precum şi potenţialul de dinamizare a cooperării bilaterale.

Totodată, ministrul Oroş a făcut referire la alte aspecte de interes pentru sectorul agricol românesc precum activitatea de multiplicare a semiţelor şi soluţii tehnice în irigaţii, solicitând sprijinul SUA în acest sens.

Secretarul de stat Emil Dumitru şi-a exprimat dorinţa ca parteneriatul cu SUA să fie consolidat, declarând că România va elabora Planul Naţional Strategic cu sprijinul Băncii Mondiale. Acesta a recunoscut nevoia ţării noastre de a beneficia de o mai bună industrializare, de maşini şi utilaje agricole care să fie fabricate în România pentru a putea beneficia rapid de noile tehnologii. În acest sens, oficialul a solicitat sprijinul SUA privind posibilitatea de a iniţia parteneriate de cooperare pentru transfer de cunoştinţe şi know-how pe partea de irigaţii şi gestionarea schimbărilor climatice.

În intervenţia sa, ambasadorul SUA şi-a exprimat deschiderea de a sprijini România, dorind să cunoască şi să aprofundeze planurile şi direcţiile prioritare ale Ministerului, pentru a aborda aspectele vizate într-un mod eficient şi reciproc avantajos.

Iar în urma discuţiilor s-a propus ca pe baza unei listei de priorităţi elaborată de partea română să se formeze grupuri de lucru care să discute aplicat pentru identificarea unor soluţii concrete şi viabile de colaborare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Numele de familie al ministrului este Oros, nu cum ați scris voi in titlu. Nechita-Adrian Oros. Fără diacritice. Intrați pe site-ul ministerului și, de la prima știre postată acolo, care e cu diacritice, vedeți că numele ministrului este fara diacritice. Daca mai aveți răbdare și căutați subdiviziunea despre conducere, veți vedea că și acolo e tot fără diacritice, diacritice care apar la alti subalterni. Așa că este Oros, oricât de ciudat v-ar părea vouă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb