MINISTRUL AGRICULTURII: "Riscul de apariţie a pestei porcine africane în România este redus,dacă autorităţile îşi fac treaba"

G.F.
Politică / 8 octombrie 2016

"Riscul de apariţie a pestei porcine africane în România este redus,dacă autorităţile îşi fac treaba"

Riscul de apariţie în România a pestei porcine africane este redus, atât timp cât Poliţia de frontieră, vameşii şi autorităţile veterinare îşi fac treaba, dar avem o mare problemă cu porcii mistreţi care pot pătrunde pe teritoriul ţării din Republica Moldova şi Ucraina dinspre Tisa, a declarat, vineri, la Digi24, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

"Am speranţa că, atâta timp cât Poliţia de frontieră, vameşii şi autorităţile veterinare sunt la frontieră şi confiscă tot ce se poate introduce în ţară cu risc, nu există pericol. Avem însă un mare semn de întrebare în ceea ce priveşte porcii mistreţi, pentru că acolo lucrurile sunt mai complicate. Avem Tisa care ţine la distanţă porcul mistreţ ce ar putea pătrunde din Republica Moldova şi Ucraina în România. Totuşi, în zona de uscat există acest risc şi este destul de complicat. Am dispus să se facă extrageri, împreună cu vânătorii şi medicii veterinari. De asemenea, se monitorizează foarte strict zona şi se iau teste la toate cadavrele de porci mistreţi pentru se verifica dacă există viruşi", a spus ministrul Agriculturii.

Întrebat ce măsuri ar trebui să ia autorităţile în cazul în care virusul pestei porcine africane ar ajunge în România, Irimescu a menţionat că animalele afectate vor fi incinerate, iar circulaţia porcilor în târgurile de profil va interzisă, în totalitate.

"Dacă, Doamne fereşte, ar ajunge virusul pestei porcine africane în România şi, având în vedere că nu există vaccin pentru acesta, ca măsuri urgente toţi porcii afectaţi vor fi ucişi şi incineraţi. În această situaţie, în zona respectivă ar trebui să se deplaseze staţii de ecarisare pentru distrugerea cadavrelor cu capacităţi foarte mari, de 15-20 de tone pe oră şi, sigur, trebuie, cu mare atenţie, să se evite ca virusul să ajungă în fermele comerciale. Se interzice orice fel de circulaţie a porcilor în târgurile din zona afectată şi aici un rol extrem de important îl are Poliţia şi autoritatea veterinară", a explicat oficialul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb