Ministrul Andrei Gerea a prezentat priorităţile României în industrie

V.B.
Companii / 31 ianuarie 2014

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a participat, ieri, la Roma, la Conferinţa Ministerială "Friends of Industry", unde a prezentat priorităţile ţării noastre în politica industrială, coroborată cu cea a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

"Friends of Industry", o iniţiativă comună a Italiei, Franţei şi Spaniei, este un eveniment organizat în pregătirea viitoarei reuniuni a Consiliului European.

Prima sesiune publică a evenimentului, "Boosting the European Manufacturing Industry" (în timpul căreia a vorbit ministrul Gerea), a avut ca scop evaluarea progreselor privind strategia iniţiată de Comisia Europeană (CE) pentru promovarea industriei prelucrătoare de pe continent. CE va examina acţiunile programate pentru atingerea obiectivului de 20% din PIB al activităţilor de producţie până în 2020 şi punerea în aplicare a recomandărilor pentru unele zone de dezvoltare (traiectorii/drivere) considerate favorabile.

În deschiderea aceleiaşi sesiuni, au mai luat cuvântul ministrul italian al dezvoltării economice, Flavio Zanonato, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani (comisarul european pentru industrie si antreprenoriat).

În a doua sesiune publică a conferinţei ministeriale de la Roma ("Energy: a tool for development and growth"), au fost dezbătute preţurile energiei şi competitivitatea sistemului productiv, în vederea utilizării energiei ca factor de dezvoltare şi relansare a economiei europene.

Participanţii la eveniment, reprezentanţi ai 24 de state membre UE la nivel de viceprim-miniştri şi miniştri ai industriei, au adoptat, la finalul reuniunii, "Declaraţia Comună a celei de a doua Conferinţe Europene - Friends of Industry".

Agenda vizitei ministrului Andrei Gerea la Roma a inclus, de asemenea, întâlniri bilaterale cu omologul italian Flavio Zanonato şi cu preşedintele Agenţiei de Promovare în străinătate şi Internaţionalizare a societăţilor italiene - ICE, Riccardo Maria Monti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb