MINISTRUL CÎMPEANU: "Salariile din învăţământ cresc cu 15% de la 1 decembrie"

Andrei Stan
Macroeconomie / 12 octombrie 2015

"Salariile din învăţământ cresc cu 15% de la 1 decembrie"

Actualizare 16:58 Ponta: "Oferta noastră pentru cei din Educaţie - 15% în plus la salariu"

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că oferta Guvernului pentru sindicatele din Educaţie este o creştere salarială de 15% de la 1 decembrie, transmit surse din presă.

"Suntem într-o fază foarte avansată. Sigur şi dânşii (sindicaliştii - n.r.) trebuie să îşi consulte membrii de sindicat, reprezentanţii. Vestea bună este că, putem - şi asta este oferta noastră - să ne ţinem de principiul pe care l-am enunţat şi este foarte corect: Sănătatea şi Educaţia să meargă împreună, să nu mai fie diferenţe între ei de creşteri salariale. Pentru 304.000 de angajaţi din sistemul de Educaţie de la 1 decembrie - practic intrând primele salarii în ianuarie - să mergem cu încă 15%", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

"10% i-au primit deja conform acordului şi, practic, cât au primit medicii, 25%, primesc şi profesorii 25%, iar ei sunt primii care beneficiază de creşterile salariale. După care sperăm în continuare să fie legea-cadru, care să includă aceste creşteri. Din punct de vedere bugetar este sustenabil acest lucru", a declarat Ponta, precizând că măsura va fi adoptată printr-o ordonanţă de urgenţă.

(S.A.)

--------

Actualizare 16:38 Ponta amână discutarea legii salarizării: "Mai sunt detalii, lucruri de reglat"

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, că Legea salarizării unitare nu va fi discutată în şedinţa de Guvern de miercuri, având în vedere că încă se mai pun la punct detalii şi sunt "lucruri de reglat", prim-ministrul spunând că este greu să se mulţumească 1,2 milioane de bugetari, potrivit unor surse din presă.

"E o lege mult prea importantă ca să zicem că o realizăm într-o zi, două", a spus Ponta, întrebat dacă proiectul va fi discutat miercuri de către Guvern.

Prim-ministrul susţine că legea va fi gata la nivel de Executiv până în noiembrie, dar mai sunt detalii de pus la punct şi anumite reglaje trebuie efectuate.

"Credeţi că e foarte uşor să pui 1,2 milioane de oameni la o masă şi să fie toţi de acord?", a adăugat Ponta.

(A.L.)

--------

Tot personalul din învăţământ va beneficia de o creştere salarială de 15% de la 1 decembrie, pe lângă cele primite în acest an, astfel că pe anul în curs majorările din acest sector ajung în medie la 26,7%, a anunţat astăzi la Palatul Victoria, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, citat de surse din presă.

"Am convenit ca după ce s-au acordat creşteri salariale de 10% pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, 5% în martie şi 5% în septembrie, după ce s-au acordat creşteri de 12% pentru personalul nedidactic, în luna august, să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creştere de 15% pentru tot personalul din învăţământ - didactic, didactic auxiliar şi nedidactic", a declarat ministrul Educaţiei, la finalul discuţiilor care au avut loc la Palatul Victoria cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

Mihai Cîmpeanu a precizat că după această ultimă majorare de 15% se ajunge la o creştere medie a salariilor din învăţământ cu 26,7%, în acest an.

El a mai spus că efortul bugetar pentru aceste ultime majorări salariale este de 1,7 miliarde de lei pentru cei peste 304.000 de angajaţi din educaţie.

"Este vorba despre 221.000 de angajaţi personal didactic şi auxiliar, la care se adaugă 53.000 de angajaţi personal nedidactic din învăţământul preuniversitar, la care se adaugă 30.000 de persoane din învăţământul universitar, 23.000 de persoane personal didactic şi 7.000 de persoane angajate ca personal nedidactic. În total, 304.000 de persoane vor beneficia de aceste creşteri salariale de 15%, peste majorările deja acordate, de 10%, respectiv 12% în 2015", a mai spus ministrul Educaţiei.

Câmpeanu a adăugat că aceste majorări salariale vor fi prevăzute într-o ordonanţă de urgenţă care va fi promovată în acestă lună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb