MINISTRUL COMUNICAŢIILOR: "Semnalul de alarmă pe care l-am tras s-a dovedit justificat"

V.V.
Macroeconomie / 5 mai 2019

Alexandru Petrescu

Alexandru Petrescu

Ministrul Comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Alexandru Petrescu, spune că va continua să fie preocupat de eliminarea practicilor incorecte faţă de români, aşa cum în urmă cu trei săptămâni se declara revoltat de creşterile de preţuri din ultima perioadă înregistrate la nivelul tarifelor în comunicaţii.

Declaraţiile sale vin după ce vineri Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că a dispus, prin ordin al preşedintelui, încetarea unei practici comerciale incorecte uzitate de către un operator de telefonie mobile în raport cu consumatorii.

"Acum 3 săptămâni scriam că sunt revoltat de creşterile de preţuri din ultima perioadă înregistrate la nivelul tarifelor în comunicaţii, lansând ipoteza unei scumpiri anticipative practicate de unii operatori, în condiţiile în care OUG114/2018 cu modificările şi completările ulterioare în sectorul telecom nu are un impact de cost imediat asupra operatorilor de telefonie mobilă!", scrie Alexandru Petrescu, pe contul său de Facebook.

Oficialul face refererire la faptul că ANPC obligă un operator de telefonie mobilă pe care îl amendase cu 70.000 lei să înceteze practicile comerciale incorecte faţă de consumatori.

"În seara aceasta, motivele mele de îngrijorare şi semnalul de alară pe care l-am tras autorităţilor competente pentru a proteja românii de practici comerciale incorecte s-au dovedit a fi perfect justificate. În seara aceasta, ANPC a anunţat că a dispus prin Ordin al Preşedintelui încetarea practicii comerciale incorecte de majorare a tarifelor de către unul dintre operatori în raport cu consumatorii (fiind deopotrivă şi amendaţi), protejând astfel peste 2, 3 milioane de abonaţi", mai afirmă ministrul.

El subliniază că va continua să fie preocupat de eliminarea acestor practici incorente faţă de români, pentru că, "aşa cum am declarat şi pe 10 aprilie, eu nu negociez interesele românilor!".

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat vineri că a dispus, prin ordin al preşedintelui, încetarea unei practici comerciale incorecte uzitate de către un operator de telefonie mobile în raport cu consumatorii.

"Prin Ordin al Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), s-a dispus ca, de la data de 2 mai 2019, operatorul de telefonie mobilă amendat de comisarii ANPC în urmă cu câteva zile, să înceteze practicile comerciale incorecte faţă de consumatori, constatate în urma controlului, realizate în scopul majorării costurilor abonamentelor", anunţă ANPC, într-un comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb