MINISTRUL DE EXTERNE-ADJUNCT AL RUSIEI: ''Rusia speră că SUA va implica Europa în dialogul privind controlul asupra armelor''

G.U.
Internaţional / 26 iunie 2021

''Rusia speră că SUA va implica Europa în dialogul privind controlul asupra armelor''

Rusia speră că declaraţiile secretarului de stat american Antony Blinken arată dorinţa Washingtonului de a implica Europa în soluţionarea problemelor de control asupra armelor, a declarat sâmbătă ministrul de externe-adjunct al Rusiei, Serghei Riabkov, informează TASS, potrivit Agerpres.

"Da, aş dori foarte tare să sper că această ţară (SUA) trimite astfel un semnal privind deschiderea sa în a implica în proces şi Franţa, şi Marea Britanie, în calitate de aliaţi ai săi", a spus Riabkov, comentând afirmaţiile lui Blinken privind refuzul SUA de a lua decizii în ceea ce priveşte controlul asupra armelor fără participarea Europei. "Milităm demult în favoarea acestui lucru, iar dacă în urma contactelor dintre Paris şi Washington s-a ajuns la această conştientizare, noi nu putem decât să salutăm aceasta. Dacă o astfel de conştientizare nu există (...), ei ar trebui să clarifice ce au de gând", a adăugat el.

Riabkov a amintit că partea franceză a declarat de nenumărate ori, la toate nivelurile, că "viitoarele negocieri în domeniul controlului asupra armelor trebui să ţină cont de obiectivul întăririi securităţii europene". "Acest lucru este greu să-l conteşti şi dacă francezii ar putea să continue ceea ce ai au abandonat cumva la mijlocul drumului în planul discutării propunerii Rusiei cu privire la acţiuni comune asupra desfăşurării de mijloace (de apărare) cu rază medie şi mică de acţiune, atunci aceasta ar constitui o contribuţie la întărirea securităţii europene", şi-a exprimat convingerea ministrul de externe-adjunct al Rusiei.

Astăzi, Blinken a declarat în timpul unei conferinţe de presă la Paris, la finalul convorbirilor cu ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, că SUA nu vor lua niciun fel de decizii în ceea ce priveşte controlul asupra armelor fără participarea Europei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Eu sper ca Rusia va avea suficienta rabdare cat sa nu sara imediat sa raspunda militar la orice provocare... exact asta se doreste , implicarea Rusiei din punct de vedere militar. Pentru ca apoi iar sa fie scoasa drept vinovata.

    Daca Rusia e pur si simplu pasnica si nu face nimic si nu ataca pe nimeni ... on the long run e castigatoare.  

    SUA si UK au in interior puternice crize economice si sociale si au nevoie de un conflict puternic ca sa obtina un grad superior de coeziune sociala.  

    Daca Rusia le da mingea la fileu... e doar decizie ei.  

    Dar eu as miza pe pace si pe multa rabdare si ponderare in decizii. E in interesul Rusiei.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb