Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, întrevedere cu omologul belgian

M.C.
Politică / 23 ianuarie 2023

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, întrevedere cu omologul belgian

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut astăzi o întrevedere cu omologul belgian, Hadja Lahbib, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles. Oficialul român a mulţumit pentru sprijinul Belgiei faţă de aderarea României la spaţiul Schengen, informează News.ro.

Ministrul Aurescu şi-a informat omologul belgian asupra demersurilor în curs ale părţii române în dialogul cu Austria, celelalte state membre şi Comisia Europeană pentru promovarea, în continuare, a obiectivului aderării României la spaţiul de liberă circulaţie, în vederea adoptării unei decizii pozitive în acest sens, arată comunicatul de presă al MAE.

Ministrul de externe belgian a reiterat sprijinul puternic al Belgiei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, inclusiv în discuţii cu Austria şi ceilalţi parteneri europeni, în vederea finalizării cu succes a acestui dosar.

"În cadrul discuţiilor, cei doi miniştri au evidenţiat dinamica deosebit de ridicată a dialogului politic bilateral pe parcursul anului 2022, care a facilitat aprofundarea dialogului şi cooperării la nivel politico-diplomatic, precum şi sectorial. Cei doi miniştri au discutat despre potenţialul deosebit de cooperare între România şi Belgia, cu accent pe domeniile nuclear/reactoarele modulare mici, energiile regenerabile, cercetare şi digitalizare, securitate cibernetică, sănătate. De asemenea, au fost semnalate acordurile bilaterale prioritare pentru a fi semnate şi intra în vigoare", mai indică sursa citată.

Ministrul Aurescu a adresat omologului belgian invitaţia de a face o vizită în România, acceptată cu plăcere de ministrul Lahbib.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat gratitudinea României pentru contribuţia consistentă a Belgiei la efortul comun de consolidare a Flancului Estic al NATO, prin participarea militarilor belgieni la Grupul de Luptă NATO de pe teritoriul României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb