MINISTRUL DE INTERNE:  Salariile poliţiştilor cresc cu 10%, iar cele ale personalului civil din sistemul de ordine publică cu 15%

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 august 2017

Carmen Dan (Sursa foto: Gov.ro)

Carmen Dan (Sursa foto: Gov.ro)

Ministerul de Interne, Carmen Dan, a anunţat astăzi că propune majorarea cu 10% a salariilor de funcţie ale poliţiştilor şi cu 15% a salariilor de bază ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, explicând că dispar astfel unele discrepanţe apărute în salarizarea dintre militari şi funcţionarii publici cu statut special, potrivit News.ro.

La începutul şedinţei de Guvern, Carmen Dan a declarat: "Propunem pentru salariile poliţiştilor din Ministerul Afacerilor Interne o majorare cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie. De asemenea, propunem o majorare cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu excepţia personalului civil care a beneficiat deja, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi a instituţiilor aflate în subordinea sa".

Ministrul de Interne a explicat că astfel vor fi eliminate unele discrepanţe intervenite în salarizarea dintre militari şi funcţionarii publici cu statut special constatate prin majorarea salariilor cu 15% în ceea ce priveşte personalul militar şi civil.

"Aşa cum am spus, intenţionăm să eliminăm sau să mai facem un pas în eliminarea discrepanţelor în ceea ce priveşte stabilirea salariilor lunare ale personalului care deserveşte sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională", a precizat Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, luni, că salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%. Ea a precizat că pregăteşte actul normativ pentru şedinţa de Guvern din această săptămână şi că majorarea se va aplica din momentul intrării în vigoare a acestuia. Ministrul a adăugat că vor fi angajaţi 4.000 de oameni în sistem şi că pensionarea din Ministerul de Interne în condiţiile actuale se va mai putea face până în 15 septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb