ZIARUL BURSA

04 august 2017
Actualul Director general al Bursei de Valori, Ludwik Sobolewski, dedicându-se complet Bursei; în zi de lucru (20 iunie 2017), la orele de program, îndeplinind misterioase sarcini de serviciu, pe stradă. Despre oricine altcineva, am fi spus că chiuleşte.

17 AMR Contractura lui Sobolewski

MAKEEditorial / 4 august 2017

MAKE

Polonezul s-a-ncleştat de scaunul bucureştean.

Polonezul are o contractură.

E de la contract, mă înţelegeţi, polonezul are o contractură, că-i expiră contractul - e bună, nu!

Hai să-i mai dau şi-o parafrază după clasicul în viaţă Mircea Badea:

"Ştiţi de ce Ludwik Sobolewski nu face nimic pentru Bursa de Valori Bucureşti? Pentru că este directorul general al Bursei de Valori Bucureşti şi asta-i ocupă tot timpul."

Parafraza se suprapune penibil peste preocupările clipei de acum ale acestui domn, în foame nestăvilită de SF, care nu înseamnă Science Fiction, ci SForării şi SForţări să-şi rostogolească contractul pe încă patru ani, chestie care-l absoarbe, cu accente de disperare şi ilicit.

Sobolewski mai are 17 zile de contract cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

"Statul are tot sprijinul BNR în descoperirea eventualelor ilegalităţi ale băncilor"

UPDATE/ DAN SUCIU, DUPĂ DECLARAŢIA LUI IONUŢ MIŞA CĂ TREI SFERTURI DIN BĂNCI NU PLĂTESC IMPOZITE: "Statul are tot sprijinul BNR în descoperirea eventualelor ilegalităţi ale băncilor"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 4 august 2017

Actualizare 18:08 Reacţia lui Mugur Isărescu în urma declaraţiilor ministrului de Finanţe: "Băncile care au făcut profit au plătit impozit"

Băncile cu rezultate pozitive au plătit impozit pe profit, iar cele care nu au făcut profit au capital pozitiv, a declarat astăzi Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), care a subliniat că în ţară sunt 300.000 de firme care nu fac profit şi au capital negativ.

Actualizare Mişa: "Avem un plan de a identifica toate vânzările de credite neperformante care s-au realizat la preţuri nejustificate"

-----------

Autorităţile statului au tot sprijinul Băncii Naţionale a României (BNR) în descoperirea eventualelor ilegalităţi făcute de bănci, ne-a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Centrale.

Înrobitoarea obsesie a războiului

CORNEL CODIŢĂEditorial / 4 august 2017

CORNEL CODIŢĂ

Ca orice cuvînt, şi acesta, război, articulează o profeţie; vorbeşte despre ceva ce poate căpăta materialitate şi stăpîni asupra realităţii. Anticii credeau, de aceea, că anumite cuvinte nici nu trebuie pronunţate, niciodată, sau numai foarte rar, şi atunci doar în şoaptă, nu pentru urechea celuilalt, ci pentru sine.

Puiu Popoviciu, dat în urmărire internaţională

Puiu Popoviciu, dat în urmărire internaţională

F.A.Anticorupţie / 4 august 2017

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu va fi dat în urmărire internaţională după ce Curtea de Apel Bucureşti a emis, ieri, la cererea Poliţiei, un mandat european de arestare pe numele acestuia, existând date că a părăsit teritoriul României la începutul lunii iunie, potrivit unor surse din Poliţie.

Cutişteanu, Petprod: "Cred că este ceva necurat în creşterea preţului electricităţii"

UPDATE/ PREŢUL ENERGIEI PE PIAŢA SPOT A AJUNS LA VALOAREA DIN IANUARIE Cutişteanu, Petprod: "Cred că este ceva necurat în creşterea preţului electricităţii"

EMILIA OLESCUCompanii / 4 august 2017

Actualizare 19:36 Isărescu: "O bună parte din creşterile de preţuri provine de la electricitate"

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat că este preocupat de creşterea preţurilor la energie pe bursă, după ce preţul energiei electrice tranzacţionate pe piaţa spot (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a OPCOM a crescut ieri de mai multe ori.

Actualizare 14:40 Ministerul Energiei: "Am trimis Consiliului Concurenţei semnale privind posibile înţelegeri între producătorii de energie"

Situaţia va fi analizată şi de ANRE

Actualizare 14:29 Toma Petcu: "De aproximativ o lună am solicitat domnului preşedinte al ANRE Havrileţ să-şi facă o analiză"

-------------

Preţul energiei electrice pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) a avut o evoluţie galopantă, în această săptămână, ajungând ieri, la o valoare medie de 445,47 lei/MWh (97,72 euro/MWh), de la 397,61 lei/MWh (87,24 euro/MWh) - miercuri şi, respectiv 331,98 lei/MWh (72,8 euro/MWh), marţi.

Teraplast a preluat Politub

Teraplast a preluat Politub

C.I.Companii / 4 august 2017

Grupul Teraplast a semnat, la 3 august 2017, un contract de vânzare - cumpărare de acţiuni, pentru achiziţia pachetului, reprezentând 50% din capitalul social al Politub SA, deţinut de compania franceză Socotub.

Fluctuaţii pe piaţa aurului

Fluctuaţii pe piaţa aurului

V.R.Materii Prime / 4 august 2017

Preţul futures al aurului a oscilat ieri, pe pieţele externe, după ce, în sesiunea anterioară, s-a apropiat de nivelul maxim al ultimelor şapte săptămâni, în condiţiile în care investitorii aşteptau publicarea datelor oficiale privind situaţia de pe piaţa muncii din SUA, ca să-şi poată face o idee cu privire la evoluţia dobânzilor.

Lira - la nivelul minim al ultimelor nouă luni, faţă de euro

Lira - la nivelul minim al ultimelor nouă luni, faţă de euro

V.R.Jurnal de criză / 4 august 2017

Moneda britanică, lira sterlină, a scăzut ieri, pe pieţele externe, ajungând la cel mai redus curs din ultimele nouă luni, raportat la euro, după ce Banca Angliei a decis să menţină dobânda cheie la nivelul minim record de 0,25% şi a revizuit în scădere estimările sale privind creşterea economiei naţionale.

Frigidere, simeze şi laboratoare

Frigidere, simeze şi laboratoare

MARIUS TIŢAEditorial / 4 august 2017

MARIUS TIŢA

Stau şi mă uit la un Galle, îl privesc drept în faţă, între noi nu se află decât un geam subţire, dar securizat. Se vede perfect cum meşterul a modelat de-a dreptul sticla, a pus-o în straturi de diferite culori, a topit-o, a fuzionat-o.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 August 2017

MACRO NEWSLETTER 4 August 2017

Internaţional / 4 august 2017

Vânzările retail din zona euro au crescut peste aşteptări în iunie 2017, cu o rată lunară de 0,5%, după o creştere de 0,4% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 3,1%, de la 2,4% în luna anterioară.

Profitul OTE a crescut cu 1%, în trimestrul al doilea

Companii / 4 august 2017

Profitul Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a urcat cu 1% în trimestrul doi din 2017, în urma primei creşteri a operaţiunilor de telefonie mobilă în Grecia în ultimii cinci ani, transmite Reuters, conform Agerpres.

Cemacon - profit net de 5,2 milioane lei, în primul semestru

C.P.Companii / 4 august 2017

Cemacon, producător de blocuri ceramice, a obţinut un profit operaţional de 10,15 milioane lei, în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 65% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 5,2 milioane lei, conform anunţului...

ASF şi Asociaţia de Arbitraj Instituţionalizat au încheiat un protocol de colaborare

ÎN VEDEREA CREŞTERII CALITATIVE A NIVELULUI GENERAL DE PREGĂTIRE ŞI INFORMARE A CONSUMATORILOR ÎN DOMENIUL SERVICIILOR FINANCIARE NON-BANCARE ASF şi Asociaţia de Arbitraj Instituţionalizat au încheiat un protocol de colaborare

C.P.Piaţa de Capital / 4 august 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Asociaţia de Arbitraj Instituţionalizat (AAI) au încheiat un protocol de colaborare în vederea creşterii calitative a nivelului general de pregătire şi informare a consumatorilor în domeniul...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo