"London Stock Exchange Group" Plc, operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE), a raportat, ieri, o creştere cu 19,5% a profitului său operaţional ajustat în primul semestru din anul curent, în baza operaţiunilor de clearing şi a celor cu indici, FTSE Russell.
LSE a informat că profitul operaţional ajustat a ajuns la 398 milioane de lire sterline (526,32 milioane de dolari) în cele şase luni încheiate în 30 iunie, de la 333 milioane de lire în acelaşi interval din 2016.
Câştigul net a însumat 175 de milioane de lire, faţă de 95 de milioane în anul anterior, iar cel înainte de taxe a urcat cu 69%, la 277 milioane de lire.
Vânzările grupului au sporit cu 18,1%, la 853 milioane de lire.
Divizia de servicii post-tranzacţionare şi-a majorat veniturile cu 14,6%, iar casa de clearing LCH, cu aproape 31%. Divizia de pieţe de capital, care obţine câştiguri din comisioanele percepute pentru listări şi tranzacţiile cu acţiuni şi obligaţiuni, şi-a majorat vânzările cu 4,4%, la 190 de milioane de lire.
Veniturile din serviciile de informaţii, cea mai mare divizie a LSE, care include operaţiunile cu indicele FTSE, au crescut cu peste 24%, la 355 de milioane de lire.
"Grupul bursier a obţinut rezultate financiare solide, cu o creştere bună a veniturilor în toate zonele principale de activitate", a declarat Xavier Rolet, directorul executiv al LSE.
LSE a decis să majoreze dividendul interimar cu 20%, la 14,4 pence/acţiune.
Conform Bloomberg, LSE şi-a constituit o divizie responsabilă cu problemele legate de Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE), care va consilia autorităţile cu privire la modul în care să fie protejată Londra ca centru financiar şi la prevenirea distrugerii infrastructurii pieţei financiare.
Programul în acest sens, care a fost stabilit de LSE la cererea autorităţilor de regelementare, va implica oficiali britanici şi europeni. LSE are ca obiectiv păstrarea continuităţii serviciilor financiare peste graniţe şi prevenirea fragmentării pieţei financiare.