FOTBAL ŞI BANI Obiectivul financiar a fost atins, FCSB şi-a asigurat 12.000.000 de euro

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 4 august 2017

Obiectivul financiar a fost atins, FCSB şi-a asigurat 12.000.000 de euro

Fotbalul autohton, prin reprezentanţi, beneficiază de o primă infuzie importantă de capital. În urma victoriei de la Plzen, FCSB a obţinut calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor şi automat şi-a asigurat prezenţa în grupele uneia dintre cele două competiţii europene şi nişte bonusuri financiare consistente. Campioana, FC Viitorul, nu a reuşit acelaşi lucru, fiind eliminată de APOEL Nicosia, dar formatul competiţiei îi mai oferă o şansă în play-off-ul Europa League.

FCSB a reuşit o victorie spectaculoasă în Cehia, scor 4-1 cu Viktoria Plzen, şi indiferent ce se va întâmpla în următoarea etapă, este sigură că va juca meciuri importante în cupele europene până la finalul anului. În cazul nedorit în care nu reuşeşte calificarea în grupele Ligii, FCSB va merge în Europa League, ceea ce îi va aduce din bonusurile de la UEFA (5-7 milioane euro), bilete (1-2 milioane euro) şi market-pool (poate ajunge la 5,5 milioane euro) peste 12.000.000 de euro. Dacă reuşeşte să treacă de play-off, lovitura financiară devine uriaşă, în conturile clubului putând să intre peste 25.000.000 de euro (12.000.000 este doar bonusul pentru calificarea în grupe). O parte din aceşti bani vor intra în circuitul fotbalului autohton prin transferarea unor jucători. Adversarii din următorul tur sunt foarte puternici, FCSB poate evolua împotriva uneia dintre următoarele echipe: Sevilla, Napoli, Sporting Lisabona, Liverpool, ŢSKA Moscova. Pentru antrenorul echipei, Nicolae Dică, această calificare reprezintă o confirmare a calităţilor sale, având în vedere că în urmă cu trei luni încă antrena la nivelul Diviziei C. Tehnicianul a insistat că meritul aparţine în special jucătorilor: "Eroi sunt jucătorii, e meritul lor că am reuşit să trecem de Plzen. Le-am spus că e momentul ca în ţara asta să se nască o nouă generaţie a Stelei, să facă lucruri bune. Au fost unele modificări în primul 11, în partea a doua am zis că am pierdut mijlocul terenului, am schimbat şi a ieşit bine. I-am spus lui Bălaşa să bată lovituri libere, el rămâne mereu după antrenament şi exersează. I-am simţit pe băieţi motivaţi, am venit să arătăm foarte bine, ştiau că dacă jucăm bine vom avea un alt moral şi ne vom asigura un buget pentru anul viitor. Au demonstrat că ce s-a vorbit despre ei nu este adevărat. Am încredere mare în aceşti băieţi, vom avea atitudine, chiar dacă vom pierde, vom ieşi cu capul sus, în play-off avem şanse, putem chiar ajunge în grupe."

În schimb, campioana FC Viitorul, având la timonă un antrenor cu experienţă, al doilea cel mai vârstnic tehnician din Liga 1 - Gheorghe Hagi (52 de ani), a reuşit să ofere o lecţie de cum nu trebuie gestionat un meci decisiv. Resemnarea jucătorilor din finalul meciului s-a regăsit şi în declaraţia antrenorului de după partidă: "Noi trebuia să fim mai atenţi, să dăm goluri, singurul lucru pozitiv e că a revenit Coman, a făcut un meci bun, s-a văzut că are calitate. Echipa noastră e tânără, capătă experienţă, ne aşteptam să fie mai bine, capul jos, ne întoarcem la muncă, învăţăm din orice. Mâine e altă zi, vom vedea ce vom face." Echipa cu cea mai mică medie de vârstă din Liga 1 s-a sufocat pur şi simplu în prelungiri în faţa unei formaţii alcătuite, cu o singură excepţie, din fotbalişti de peste 30 de ani. Cele trei goluri primite între minutele 93 şi 105 au fost rodul unor momente de degringoladă fotbalistică mai rar întâlnită la un astfel de nivel.

Tragerea la sorţi pentru meciurile din play-off (Liga Campionilor şi Europa League) va avea loc astăzi de la ora 13.00, meciurile se joacă pe 15/16/17 august, turul, şi 22/23/24 august, returul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb