MINISTRUL ECONOMIEI:  "Conflictul militar din Ucraina ne-a demonstrat că este necesară dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat între statele NATO şi UE"

G.D.
Politică / 4 mai 2022

"Conflictul militar din Ucraina ne-a demonstrat că este necesară dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat între statele NATO şi UE"

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat, astăzi, la sediul Electromagnetica Ploieşti, la semnarea memorandumului de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense, că operaţiunea militară de la graniţa României ne-a demonstrat că dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat cu industria de apărare, între statele NATO şi ale Uniunii Europene, reprezintă structura pe care industria de apărare trebuie să funcţioneze pe termen lung, notează News.ro.

Ministrul Economiei a afirmat că investiţiile în cercetare şi consolidarea cooperării între instituţiile din domeniul securităţii naţionale şi companiile de stat pe de o parte, şi companiile private pe de altă parte deschid noi perspective pentru dezvoltarea României.

"Confilictul militar de la graniţa României ne-a demonstrat că dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat cu industria de apărare, între statele NATO şi ale Uniunii Europene, reprezintă structura pe care industria de apărare trebuie să funcţioneze pe termen lung" a mai spus Spătaru, precizând că semnarea acestui memorandum este un prim pas în dezvoltarea parteneriatului strategic pe termen lung între Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense.

"Mă aştept ca în scurt timp să avem o colaborare funcţională, un parcurs pe termen lung şi o strategie de dezvoltare a celor două companii care să vină în sprijinul strategiei de apărare a României dar deasemenea să vină în sprijinul poziţionării României ca furnizor strategic în Europa şi în mediul internaţional de echipament militar".

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, şi senatorul PSD, Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naţionale, participă la ceremonia de semnare a memorandumului de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense, la sediul Electromecanica Ploieşti

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Soluții și implementat z e r o

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb