Ministrul Educaţiei că îşi doreşte ca până la sfârşitul anului să fie realizat un proiect al legii educaţiei

G.B
Miscellanea / 8 iunie 2021

Ministrul Educaţiei că îşi doreşte ca până la sfârşitul anului să fie realizat un proiect al legii educaţiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că îşi doreşte ca până la sfârşitul anului să fie realizat un proiect al legii educaţiei, după ce vor fi agreate concluziile proiectului România Educată, portrivit Agerpres.

în cadrul dezbaterii "Reforma digitală a Educaţiei", organizată de Edupedu.ro, UiPath Foundation şi Brio.ro, ministrul a spus:"Aşteptăm concluziile proiectului România Educată, după care implementarea acestor concluzii, operaţionalizarea lor se va face la nivelul unui proiect de lege. Sperăm să ne încadrăm în acest an cu realizarea unui proiect de lege, după ce vom avea agreate concluziile pe proiectul România Educată. (...) Eu, ca ministru al Educaţiei, nu persoană fizică, îmi doresc acest lucru, da. (...) Este vorba despre eficientizarea sistemului. (...) Este nevoie de standardizarea evaluării pentru competenţe digitale, spre exemplu. Este nevoie de leadership la nivelul fiecărei şcoli".

Referindu-se la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ministrul a afirmat că acesta nu este "un panaceu universal", ci reprezintă o "oportunitate fără precedent".

Cîmpeanu a spus: "PNRR nu este un panaceu universal. PNRR este o oportunitate fără precedent începând mai mult decât a avut Ministerul Educaţiei până din fonduri europene de la aderarea României în Uniunea Europeană.(...) Vizează digitalizarea pe mai multe paliere. În primul rând, este vorba despre formarea resurselor umane. Ca obiectiv, avem formarea a 100.000 de cadre didactice. Este un obiectiv ambiţios dacă ne gândim la o formarea reală. Adică la finalul acestei formări fiecare cadru didactic să aibă competenţe digitale reale. Este vorba despre 1.175 de laboratoare smart cu o medie de 25 de laboratoare inteligente pe judeţ, la care se adaugă componenta digitală din toate cele 10.000 de laboratoare, componenta digitală fiind estimată la 20%. Deci, 20% din dotarea unui laborator este dedicată părţii informatice. Este vorba de aproape 1.000 de ateliere în care vom avea simulatoare pentru învăţământul profesional şi tehnic care se cuantifică în dreptul digitalizării. Este vorba, de asemenea, de 1.000 de laboratoare informatice pe care dorim să le realizăm în şcolile care au un risc crescut de abandon şcolar".

El a susţinut importanţa proiectelor Biblioteca Virtuală şi Catalogul Electronic.

"Vom avea nevoie de integrarea şi cu celelalte proiecte care sunt în curs, chiar dacă ele au înregistrat unele întârzieri. Este vorba despre proiectul Bibliotecii Virtuale, care în momentul de faţă se află în stadiu de evaluare a ofertelor care sperăm să poată şi finalizat la nivel de semnare contract la jumătatea lunii viitoare, iar într-un an să avem primele rezultate palpabile, însemnând o platformă educaţională. Practic, un sistem de e-learning", a mai arătat ministrul Educaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb