MINISTRUL ENERGIEI:  "Am învăţat o lecţie dificilă din modul cum am dezvoltat sectorul eolian şi fotovoltaic"

A. M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 martie 2016

"Am învăţat o lecţie dificilă din modul cum am dezvoltat sectorul eolian şi fotovoltaic"

Am învăţat o lecţie dificilă din modul cum am dezvoltat sectorul eolian şi fotovoltaic, iar, pe viitor, adoptarea legislaţiei trebuie să fie precedată de evaluări corecte şi studii amănunţite pe impactul asupra zonei energetice, a precizat, recent, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, pe contul său de Facebook.

Ministrul Energiei a participat pe 17 şi 18 martie la Berlin Energy Forum, cea de-a doua ediţie a Dialogului privind Tranziţia Energetică.

Victor Grigorescu a mai menţionat: "La Berlin, în cadrul conferinţei privind tranziţia către o economie verde, am reafirmat faptul că fiecare trebuie să-şi aleagă propriul mix energetic. Nu putem ignora securitatea energetica şi continuitatea în aprovizionare, atunci când vorbim despre cum atingem ţintele de decarbonizare. Politicile trebuie să fie neutre din punct de vedere tehnologic, pentru a permite tuturor tehnologiilor să aibă o contribuţie reală, inclusiv cea a sectorului nuclear. Am amintit că România a depăşit deja ţinta pentru energia regenerabilă prevazută pentru anul 2020".

Potrivit unui comunicat, Cristian Buşu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei a subliniat: "Ţara noastră şi-a stabilit drept obiectiv o pondere a energiei din surse regenerabile de 24%, pentru anul 2018, astăzi, atingând deja pragul de 27%".

Cristian Buşu a subliniat importanţa finalizării Strategiei Energetice Naţionale până la încheierea mandatului, ca fiind unul dintre obiectivele principale ale Ministerului Energiei: "Strategia Energetică Naţională se află în faza de analiză, iar acurateţea datelor colectate este esenţială. În proces sunt implicaţi nu numai echipa ministerială, dar şi sectorul privat sau Legislativul. Gestionarea eficientă a proiectului, îndrumarea atentă şi noi legi în sectorul energetic reprezintă elemente fundamentale pentru îndeplinirea obiectivului".

Secretarul de Stat, Cristian Buşu, a vorbit despre necesitatea stocării energiei din surse regenerabile într-un mod sustenabil, în contextul dificultăţilor pe care România le întâmpină din cauza infrastructurii şi a condiţiilor meteo neprielnice din timpul iernii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb