Ministrul Finanţelor şi ministrul Energiei, chemaţi în Parlament de USR

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 15 februarie 2022

Ministrul Finanţelor şi ministrul Energiei, chemaţi în Parlament de USR

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor Publice, şi Virgil Popescu, ministrul Energiei, vor fi nevoiţi să se prezinte în Senat, respectiv la Camera Deputaţilor, la Ora Guvernului, pentru a oferi explicaţii cu privire la măsurile necesare pentru combaterea inflaţiei şi la situaţia privind facturile din energie, conform solicitărilor pe care parlamentarii USR le-au depus ieri la conducerile celor două Camere.

"Am decis să îl chemăm pe ministrul Adrian Câciu în Parlament. Grupul USR de la Senat îl va chema la Ora ministrului. Constatăm cu toţii că ministrul finanţelor este total depăşit de funcţia pe care o ocupă. Vedem declaraţii incoerente şi propuneri aiuristice lansate în spaţiul public. Dânsul pare că nu înţelege că declaraţiile unui ministru de finanţe influenţează stabilitatea economică, predictibilitatea cerută de investitori şi de mediul de business. Vedem în legătură cu acest lucru neînţelegeri între cei doi lideri ai coaliţiei de guvernare la aceste chestiuni ce ţin de fiscalitate şi trimit imaginea unei guvernări incoerente, sperie companiile, crează dificultăţi populaţiei. Inflaţia este scăpată de sub control şi domnii Cîţu şi Ciolacu se ţin de bambilici fiscal la televizor. Asta vedem în fiecare zi; am văzut şi astăzi declaraţii noi ale domnului Cîţu. Le cerem să se pună de acord şi să dea predictibilitate. Pentru că România are nevoie de predictibilitate, mediul de business are nevoie de predictibilitate, oamenii trebuie să ştie ce se întâmplă cu Ministerul Finanţelor, cu banii lor, cu banii din bănci, cu bugetul naţional şi pentru asta credem că este nevoie ca ministrul Câciu să vină să dea nişte explicaţii în Parlament. Legat de situaţia din energie, îl vom chema pe Virgil Popescu, la Ora ministrului, în Camera Deputaţilor, să explice ce măsuri are în vedere în perioada următoare. Este o temă foarte importantă. Săptămâna trecută, din cauza acelor acte de huliganism, ministrul Popescu nu a mai dat explicaţii Parlamentului. Trebuie să aflăm şi noi, trebuie să afle şi toţi românii ce urmează să se întâmple în această criză din energie, ce măsuri are guvernul în vedere pentru a-i ajuta să treacă mai uşor de asta. Până le vin alte idei, le cerem să bage la vot în comisii şi în plen, de urgenţă, Plx 606/2021 prin care USR a propus scăderea TVA-ului din energie de la 19% la 5%, excluderea certificatelor verzi din facturile pentru utilizatorii casnici şi acel credit fiscal pentru companii", a spus Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte al USR şi purtător de cuvânt al respectivului partid politic, în cadrul conferinţei de presă care a avut loc după şedinţa Biroului Naţional al formaţiunii politice.

Colegul său, Claudiu Năsui - fost ministru al Economiei - a afirmat că tot ce se întâmplă în aceste zile în guvern şi în coaliţia de guvernare demonstrează că bugetul pentru anul curent aprobat de PSD, PNL şi UDMR în Parlament are cheltuieli mult prea mari, care nu pot fi acoperite din venituri, ceea ce ar determina Executivul să crească anumite taxe şi impozite.

"În momentul acela spuneau că nu, că staţi liniştiţi, avem bani. Iată că nu au. Banii pe care îi râvneau ei erau de fapt în buzunarele românilor. O să o spunem clar şi răspicat - în contextul în care preţurile explodează, suntem în plin val inflaţionist, puterea de cumpărare a românilor este erodată masiv şi iată că şi Banca Naţională a dat acum un nou raport în care inflaţia este două cifre şi va creşte mai mult decât este acum - ar fi o acţiune criminală să creşti taxele asupra românilor când lor le este deja foarte greu. Este o acţiune complet distructivă şi care va adânci sărăcia în România", a declarat Cladiu Năsui.

Fostul ministru al Economiei a precizat că soluţie nu constă în creşterea taxelor şi impozitelor.

"Soluţia este să reducem cheltuielile şi aici avem o serie întreagă de cheltuieli pe care noi le-am amintit de-a lungul timpului care pot fi reduse şi care trebuie reduse, începând cu faimoasele pensii speciale care cresc cu 8% în bugetul pentru anul 2022, deci mai cresc încă o dată, PNDL 3, acest mamut de cheltuieli bugetare care este mai mare decât celelalte două PNDL-uri la un loc", a spus Claudiu Năsui.

El a mai spus că este nevoie despre taxare zero a salariului minim pe economie, fapt care va ridica puterea de cumpărare a cetăţenilor, şi de eliminarea pensiilor speciale de la Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii şi Serviciul Român de Informaţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Un mare fis

    Popescu trebuie judecat!

    Hoție și trădare! 

    Doi păcălici și hoți din provincie care dau din mâini a politica mare.

    Vai de noi. 

    1. A fost vreodata altfel?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb