Ministrul german de Finanţe avertizează asupra efectelor unei distanţări rapide de China

G.D.
Internaţional / 22 ianuarie 2023

Ministrul german de Finanţe avertizează asupra efectelor unei distanţări rapide de China

Germania trebuie să-şi reducă gradual dependenţa de China, deoarece distanţarea de piaţa chineză va duce la pierderi de locuri de muncă în cea mai mare economie europeană, a afirmat astăzi ministrul de Finanţe, Christian Lindner, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Din 2016, China este principalul partener comercial al Germaniei.

Autorităţile de la Berlin lucrează la o nouă strategie privind China, care prevede o abordare mai sobră a relaţiilor, şi care are ca obiectiv reducerea dependenţei de statul asiatic.

"Distanţarea economiei noastre de piaţa chineză nu va fi în interesul pieţei forţei de muncă din Germania", a declarat Lindner într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag. Gradual, mai multe regiuni şi pieţe vor deveni mai importante pentru afacerile germane în următorii ani şi ţi următoarele decenii, a adăugat oficialul.

"Pentru atingerea acestui obiectiv, trebuie îmbunătăţite condiţiile politice", a atras atenţia ministrul german de Finanţe.

În noiembrie, cancelarul german Olaf Scholz a devenit primul lider din G7 (principalele ţări industrializate din lume) care a vizitat China, de la debutul pandemiei de COVID-19. În timpul vizitei el s-a plâns de accesul la piaţa din China. Cancelarul a declarat atunci că a încercat să asigure condiţii de concurenţă echitabile pentru companiile din Europa.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, care le-a arătat oficialilor germani că economia este prea dependentă de energia rusă, a determinat o reevaluare a relaţiilor cu Beijingul, cu care firmele germane au relaţii apropiate, în special în domeniul producţiei.

Patru companii germane - Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen şi BASF - erau responsabile pentru o treime din toate investiţiile europene în China în 2018-2021, conform unui studiu realizat de firma de cercetare Rhodium Group.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Idiotenia germana nu cunoaste limite.

    Iata cum germanii si europenii se auto-izoleaza pe planeta. Maine se vor distanta si de India, Pakistan, asa cum acum se distanteaza de Rusia, Iran, China. Adica, se distanteaza de 80% din populatia planetei. Asa cum scria in CNN: 

    "Davos draws record crowds, but its relevance is fading" 

    “I think Davos is totally irrelevant,” said Rana Foroohar, a Financial Times columnist, whose book “Homecoming” argues that a new shift toward localization is displacing the forces of globalization that have been dominant over the past half century..... 

    Yet there will also be notable absences. Those skipping the gathering this year include US President Joe Biden, China’s Xi Jinping, Indian Prime Minister Narendra Modi, French President Emmanuel Macron and UK Prime Minister Rishi Sunak. That raises questions about whether Davos can hang on to its reputation an essential event for the rich and powerful." 

    Davos nu mai este relevant pentru ca a fost candva influenta EU pe plan international care acum se ofileste. Nimeni nu mai da doi bani pe ce crede sau face EU. 

    1. Aia 80% din populatia planetei reprezinta 20% din economia mondiala, ceea ce produc ei nu le ajunge nici sa supravietuiasca nu mai vorbesc de calitate. Rusia, India, Iran, Pakistan:-)? Ia uite aici un exemplu:

      Annual inflation rate in Pakistan rose to 24.5% in December of 2022 fr om 23.8% in November. Food prices surged 35.5%, higher than 31.2% in the previous month, with onions (415%), tea (63.8%), wheat (57.3%), eggs (54.4), gram whole (53.2%) and rice (46.6%) recording the biggest increases. Other upward pressure came fr om cost of transport (41.2% vs 44.2%), namely motor fuel (49.45%), clothing and footwear (17.1% vs 18.6%) and housing and utilities (7% vs 9.9%). 

      Consumer prices for the year rose by 64.27% in December, the Turkish Statistical Institute announced on Tuesday, down fr om 84.39% reported in November.

      Nu este prostie,

      executa ordine,ca orice colonie 

      Pakistan este o copie a economiei Romaniei.

      Vrei inflatile la produse alimentare in oct 2022 de la INS? 

      "Preţurile produselor vegetale au crescut cu 33,69% si cresterea a fost determinată în principal, de creşterea preţurilor la ardei gras cu 62,00%, orz orzoaică cu 52,10%, grâu cu 50,01%, cartofi cu 49,59%, ardei gogoşar cu 48,26%, porumb boabe pentru consum cu 43,76%, tomate de câmp cu 41,31%, ceapă uscată cu 28,68%"

    Se pare ca Fritzii nu au aflat ca, politica, ideologia si economia nu incap toate in aceeasi teaca! Sau, doar se fac ca nu stiu!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb