MINISTRUL JUSTIŢIEI, DESPRE LEGEA AMNISTIEI: "Când ai spaţiu insuficient, ori construieşti o casă, ori mai dai pe cineva afară din casă"

Stelian Bădescu
Politică / 9 ianuarie 2017

Florin Iordache (Sursa foto: captură Youtube)

Florin Iordache (Sursa foto: captură Youtube)

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat astăzi că înfiinţarea a două penitenciare nu va rezolva problema supraaglomerării din închisori şi a spus, referindu-se la o eventuală lege a amnistiei, că, în această situaţie, există două soluţii: ori construieşti o casă, ori mai dai pe cineva afară din casă.

Florin Iordache a declarat, citat de News.ro: "Din punctul meu de vedere, după cum aţi discutat şi cu domnul Vulpe de la ANP, ai două soluţii: ori construieşti o casă, ori mai dai pe cineva afară din casă. Dacă nu finalizăm aceste discuţii pe oportunitate, cred că este anormal să ne pronunţăm dacă există sau nu există o astfel de lege".

Ministrul Justiţiei a adăugat că înfiinţarea a două penitenciare nu va rezolva problema supraaglomerării, din moment ce gradul de ocupare al închisorilor este de 144%.

Iordache a spus: "Construcţia de penitenciare este o soluţie, dar o construcţie de penitenciar nu se poate finaliza decât în minim cinci ani. În acest moment, s-ar putea construi două penitenciare. Cu un grad de ocupare de 144%, construcţia a două penitenciare nu rezolvă situaţia".

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANM), Marius Vulpe, a declarat, astăzi, după întâlnirea cu Florin Iordache, că a discutat cu ministrul Justiţiei despre probleme de buget, precum şi despre supraaglomerarea închisorilor, menţionând că o lege a amnistiei va ajuta sistemul penitenciar.

După întâlnirea cu ministrul Justiţiei, Marius Vulpe a spus: "Am fost invitaţi pentru a expune principalele probleme ale sistemului penitenciar, pe care nu le putem ascunde, cele privind supraaglomerarea şi resursele insuficiente. Ne-a cerut nişte situaţii mai detaliate pentru necesitatea creionării bugetului pe anul în curs. I-am prezentat situaţia reală a numărului locurilor de cazare pe care le avem şi a numărului de locuri de cazare pe care ar trebui să le avem în conformitate cu legislaţia europeană".

Şeful ANP a adăugat că Florin Iordache cunoştea problema condamnărilor la CEDO pentru condiţiile precare de detenţie din ţara noastră. Vulpe a precizat că îi va propune o serie de măsuri ministrului, în perioada umătoare.

Întrebat dacă o lege a amnistiei va ajuta ANP, Marius Vulpe a spus că orice ieşire din penitenciar, sub orice formă, este benefică sistemului penitenciar.

El a adăugat: "Orice degajare a sistemul penitenciar, orice ieşire din penitenciar, sub orice formă, ajută sistemul penitenciar. Decizia şi propunerile nu trebuie să vină de la directorul general al ANP, dar vă spun că orice ajută".

Vulpe a precizat că şi vechiul proiect al Ralucăi Prună, pentru recursul în compensare, reprezintă o soluţie bună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb