Ministrul Justiţiei: Problema corupţiei rămâne o provocare în regiune

M.M.
Politică / 22 mai 2010

Ministrul Justiţiei: Problema corupţiei rămâne o provocare în regiune

Ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a subliniat, în cuvântul său de deschidere la conferinţa sud-est europeană, ţinută ieri în Bucureşti, că problema corupţiei rămâne o provocare în regiune, generând neîncrederea cetăţenilor în sistemele judiciare. El a făcut apel la o mai bună coordonare regională în gestiunea acestei situaţii, asumând angajamentul ferm al României de a participa la acest proces.

Cătălin Predoiu a spus: "Nici un stat nu poate funcţiona corect dacă cetăţenii săi nu au încredere în sistemul judiciar. De aceea, fără a încălca independenţa justiţiei, trebuie luate măsuri pentru a asigura integritatea sistemului. Aceasta include exercitarea transparentă a funcţiei publice, declararea patrimoniului şi implementarea adecvată a reglementărilor privind conflictele de interese."

Expertul în domeniul Justiţiei şi Afacerilor Interne al Secretariatului Regional Cooperation Council, Virgil Ivan-Cucu, a punctat câteva condiţii esenţiale pentru independenţa justiţiei: garantarea unui proces corect, aplicarea corectă a legilor şi asumarea reală a principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat.

"Pentru a avea efecte de lungă durată în lupta împotriva corupţiei este necesar să avem instituite instrumente adecvate, atât în sistemele juridice naţionale, cât şi în cadrul stabilit de organizaţiile internaţionale. Acestea ar trebui să includă legislaţie coerentă şi stabilă, implementarea integrală a standardelor internaţionale şi implicarea puternică a societăţii civile", a spus Virgil Ivan-Cucu.

Participanţii la Conferinţa Regională Sud Est Europeană, având ca temă lupta împotriva corupţiei, au concluzionat, în cea de-a doua zi a lucrărilor, că ţările din această parte a Europei ar trebui să dezvolte mecanisme mai eficace pentru acţiunile anticorupţie.

Concluziile au venit ca urmare a analizei rezultatelor Studiului privind Integritatea şi Rezistenţa la Corupţie în Sistemele Judiciare din nouă ţări din Sud Estul Europei (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Moldova, Muntenegru, România şi Serbia).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu am incredere in sistemul judiciar ,este mult prea murdarit de politicienii si interesele lor meschine .Cred ca murdarirea sistemului s-a facut din interiorul sau prin acceptarea mitei de orice fel .Si mai cred ca numai din interiorul lui se mai poate curata s-au reforma cu ce amai ramas cinstit si corect acolo desi eu cred ca sant putini aceea .Semnul sigur al innoirii justitiei in tara ar insemna politicieni ,oameni de afaceri ,politisti ,si justitiari dupa gratii. Oricum slabe sanse fara un Vlad Tepes in locul piratului de COtroceni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb