MINISTRUL MUNCII:  "Acest Guvern nu va tăia sau plafona indemnizaţiile pentru mame"

Laura Boico
Politică / 6 septembrie 2016

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru a declarat că Guvernul Cioloş nu va tăia indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi că nici nu se pune problema stabilirii unui plafon pentru indemnizaţii. Precizările lui Dragoş Pîslaru vin în condiţiile în care Ministerul Muncii a anunţat, luni, că numai 0,2% dintre beneficiarii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, adică 242 de persoane, consumă o treime din bugetul alocat pentru indemnizaţii, a spus acesta la Digi24.ro.

"Parlamentul a decis eliminarea plafonului. Decizia Parlamentului noi am preluat-o în condiţiile în care natalitatea suferă în România şi avem nevoie de stimularea natalităţii. Avem un prim bilanţ şi era important pentru noi să vedem consecinţele. Parlamentul care a adoptat această legislaţie este cel care ar trebui să se uite şi să vadă care sunt consecinţe. În calitate de Guvern, noi nu vom corecta legislaţia printr-o ordonanţă, Parlamentul trebuie să găsească o soluţie. Nu se pune problema stabilirii unui plafon pentru indemnizaţii. Noi am expus o realitate. Noi am evidenţiat că am ieşit din estimarea de buget. Am prezentat cifrele şi am propus o dezbatere în societate aşa cum este firesc. Acest Guvern nu va tăia şi nu va plafona nimic", a declarat ministrul.

Ministrul Muncii a precizat că până la sfârşitul anului vor putea fi plătite indemnizaţiile pentru creşterea copilului fără o rectificare bugetară suplimentară şi fără a fi afectate alte categorii.

"Nu poţi să ţii sub preş o astfel de realitate. Nu există nicio altă versiune decât că am vrut că această informaţie să fie făcută public. Cred că acest Guvern este mai mult decât a ne păcăli unul pe alţii. Este firesc să porneşti de la o realitate, cifrelee respective, pe care să le analizezi în forul decizional. Acum întrebarea este dacă măsura în sine aşa cum a fost ea gândită te duce la creşterea natalităţii în mod eficient sau dacă trebuie găsite alte soluţii. Forul legitim care are posibilitatea de a schimba acest lucru este cel care a iniţiat-o. Forul care a emis-o trebuie să o şi remedieze dacă este ceva de remediat. Noi am vrut doar să expunem situaţia", a adăugat Dragoş Pîslaru.

Dragoş Pîslaru a precizat că această măsura este una benefică pentru stimularea natalităţii.

"Panta pe care mergem este gravă şi o astfel de măsură pentru stimularea natalităţii se impune. Mi se pare pachetul anti-sărăcie foarte important, acele zone vulnerabile şi serviciile pe care le oferim prin caravane şi consultaţiile înainte de naştere în zone unde nu există acest lucru şi partea de vaccinare. Măsurile înainte de naştere şi o-3 ani sunt extrem de importante. Avem două probleme în acelaşi timp: scăderea natalităţii şi mortalitatea infantilă", a spus ministrul.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. aceste guvern priveste cu nepasare smenul cu banul public.

    Indemnizatia se numeste pentru "cresterea copilului". Sunt bani de la noi toti dati pentru a sprijini cresterea unui copil, avand in vedere nevoile materiale generate de un asmenea eveniment. Trebuie limitata ca valoare la acest obiectiv si dimensionata financiar nevoilor reale rationale corespunzatoare acestei situatii. Alesii ar trebui sa revina cu picioarele pe pamant si sa termine cu generozitate stupida si irationala. Ar trebui sa termine si cu nesfarsitele si exageratele cadouri pe care si le fac. Am semnat si sustin petitia privind Referendumul pentru limitarea privilegiilor parlamentarilor. Va ajunge, domnilor! E strigator le cer ceea ce faceti in privinta privilegiilor voastre!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb