MINISTRUL MUNCII, MARIUS CONSTANTIN BUDĂI: "Guvernul va aproba, vineri, noul salariu minim pe economie"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 4 decembrie 2018

Marius Budăi: "Ce pot eu să anticipez - cred că noul salariu minim va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019".

Marius Budăi: "Ce pot eu să anticipez - cred că noul salariu minim va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019".

Marius Constantin Budăi, Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, a declarat, ieri, că în şedinţa de guvern, care va avea loc vineri, va fi fi aprobat cuantumul salariului minim care va intra în vigoare, cel mai probabil, de la 1 ianuarie.

Marius Budăi a spus: "În privinţa salariului minim pe economie, vom mai avea o discutie şi pe parcursul vizitei la Bruxelles, unde preluăm Preşedinţia Consiliului UE, şi va fi dezbătut şi aprobat vineri în şedinţa de Guvern, când vom avea forma finală. Ce pot eu să anticipez: cred că va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019".

Referitor la programul privind majorările salariale prevăzute în legea salarizării pentru anul viitor, ministrul muncii a precizat că va respecta programul de guvernare, iar legea salarizării unice va fi aplicată în întregime.

Conform celor mai recente variante de calcul de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, salariul minim brut pe economie ar creşte, începând cu 1 ianuarie 2019, la 2.050 lei pentru un program complet de lucru de 167,333 ore in medie pe luna, cu 150 lei mai mult faţă de nivelul salariului minim din anul 2018. În situaţia menţinerii nivelului contribuţiilor sociale şi a impozitului pe venit, salariul net aferent unuia brut de 2.050 lei ar fi în valoare de 1247 lei, cu 85 lei în plus faţă de nivelul salariului minim net din anul 2018.

Marius Budăi a ţinut să combată şi zvonurile privind lipsa banilor pentru plata pensiilor pentru ultimile două luni ale anului 2017. Ministrul de resort a spus: "Condamn acele declaraţii care spun că nu sunt bani de pensii. Acele declaraţii au fost şi pe parcursul anului 2017, şi pe parcursul acestui an. Atunci când un părinte, un bunic se uită la televizor şi vede o autoritate a statului, fie că-i parlamentar, fie că-i director, fie că-i membru din conducerea unui partid politic, îl ia ca pe o autoritate. În momentul ăsta, el spune «Dacă autoritatea îmi spune că eu nu voi avea bani de pensii...». Atunci, în sufletul omului se creează o panică, o nelinişte. De aceea eu condamn atât de tare şi de aceea eu susţin că atât cât timp PSD va fi la guvernare, niciodată nu vor scădea pensiile şi le vom plăti la timp".

Marius Budăi a calificat drept "ipocrizie politică" motivul pentru care unii politicieni atrag atenţia asupra faptului ca există riscul ca statul să nu mai poată asigura plata pensiilor din sistemul public.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La 80 de ani si 6 luni,mi apuc sa mi se faca dreptate cu pensia? Cel putin ce spune Cartea de Munca a mea,singurul act salvat la balamucul din 1989 ?!? Problema nu este doar a mea ca persoana ci a intregii categorii de pensionari la varsta de peste 75 de ani. Nu trebuia sa se inceapa cu noi? Cati mai suntem in viata si cat vom mai trai? Sau se asteapta ca TIMPUL sa ne rezolve problema Pensiei. Social Democratia are tocmai calitata SOCIALA! Cu respect,nartip Tel 076555570,Medgidia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb