Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, doreşte să candideze, din nou, pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Pentru a putea reintra în cărţile pentru preşedinţie, Geoană face eforturi pentru a-şi recâştiga poziţia în Partidul Social Democrat. Exact ca în Partidul Democrat Liberal, şi în PSD există o aripă a nemulţumiţilor, care consideră că experienţa lor nu este pusă în valoare de actuala echipă de conducere, care îl are în frunte pe Victor Ponta. Încercările de "răsturnare" a ordinii în partid, iniţiate de Mircea Geoană, au fost făcute publice de fostul ministru Miron Mitrea. Într-o intervenţie la televiziunea publică, acesta a dezvăluit că fostul lider al PSD încearcă să-şi convingă colegii că reprezintă cea mai bună soluţie pentru viitoarele alegeri: "Se ocupă să organizeze din când în când grupuri revoluţionare în partid. Nu-i iese, dar e insistent. Are tot felul de iniţiative politice. Ar trebui să se reţină să le aibă. De exemplu, ca şi preşedinte al Senatului, a convocat pe foarte multă lume la o şedinţă pe agricultură la Vaslui, deşi cu o săptămână înainte fusese departamentul de agricultură al partidului la Iaşi. Şi lumea nu mai înţelegea de ce cheamă partidul a doua oară. Şi a trebuit să spunem < Nu, nu te-a chemat partidul, te-a chemat Geoană >. Şi atunci au rămas acasă. Încearcă în continuare - sunt nepoliticos dacă spun - să se bage în seamă, să facă nişte acţiuni care să-l repună într-o poziţie de o nouă candidatură la preşedinţia partidului. Şi acum trebuie să stea potolit".
Miron Mitrea consideră că demersurile lui Mircea Geoană nu pot avea nicio finalitate şi nu se pune problema schimbării lui Victor Ponta sau a scindării partidului. "Asta nu e nimic nou, că Mircea nu ştie ce se poate întâmpla practic şi ce poate să facă. Nu, nu se poate, sigur că nu se poate, şi nici nu este bine să ne ocupăm de aşa ceva înainte de o campanie electorală. El cerea totdeauna, când era preşedinte, să-l lăsăm în pace, să-l sprijinim înainte de campanie şi-l sprijineam".
Imediat după ce Mircea Geoană a pierdut alegerile pentru preşedinţia ţării, dar şi pentru şefia partidului, au existat numeroase voci care au cerut ca acesta să nu mai fie susţinut la Senat, această discuţie fiind reluată ori de câte ori fostul număr 1 al PSD a avut o poziţie diferită faţă de a actualei echipe de conducere.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2011, 04:33)
Culmea este ca se pare ca romanii vor fi pusi in situatia de a nu avea pe cine alege ca urmator presedinte, fiind o mare diferenta intre potentiali si fosti (indiferent ca este Basescu sau Iliescu). Este o simpla parere personala, dar nu cred ca ma insel.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.10.2011, 08:13)
Mihaela, dragostea mea! Ori ajung presedinte,ori nu mai ajung!