Mircea Hotoleanu, noul director general al "Teraplast"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 ianuarie 2017

Mircea Hotoleanu, noul director general al "Teraplast"

Compania îşi propune ca, în 2017, exporturile să ajungă la 25% din cifra de afaceri a Grupului Teraplast

Compania Teraplast (TRP) a anunţat, ieri, că va avea, începând cu data de 16 ianuarie 2017, un nou Director General în persoana lui Mircea Hotoleanu.

Alexandru Stânean, care a deţinut funcţia de Director General interimar din 10 noiembrie 2014, va coordona începând de anul acesta activităţile de export ale Grupului Teraplast, potrivit unui comunicat al companiei.

Mircea Hotoleanu, Director General Teraplast, a declarat: "În perioada următoare, ne vom concentra cu preponderenţă pe dezvoltarea de noi produse şi pe creşterea calităţii produselor existente. Avem un centru de cercetare şi dezvoltare care va avea o contribuţie importantă în noua strategie şi în plus, Grupul Teraplast dispune de facilităţi tehnologice moderne care pot susţine dezvoltările vizate în următorii ani. Teraplast are de îndeplinit angajamente luate în faţa acţionarilor şi am încredere că împreună cu echipa pe care o voi conduce vom avea rezultatele pe care ni le propunem".

Domnul Hotoleanu s-a alăturat echipei Grupului în octombrie 2016 când a fost numit membru la Consiliului de Administraţie al Teraplast, funcţie pe care o va păstra şi în continuare. Mircea Hotoleanu are un doctorat în inginerie şi în ultimii 7 ani a deţinut funcţia de Director al Centrului de Inginerie al Emerson Cluj. Domnul Hotoleanu are o experienţă de peste 20 ani în domeniul industrial, iar în perioada 2001-2009 a deţinut funcţii de conducere în mai multe companii industriale din Finlanda.

Grupul Teraplast a mai anunţat că a creat funcţia de Director Export care va fi coordonată de Alexandru Stânean.

Acesta a declarat: "În ultimii trei ani, Grupul Teraplast şi-a dezvoltat constant prezenţa pe pieţele externe, astfel că în primele nouă luni din 2016 acest indicator reprezintă peste 20% din cifra de afaceri consolidată. În 2017 ne propunem ca exporturile să ajungă la 25% din cifra de afaceri a Grupului Teraplast".

Recent, Consiliul de Administraţie al "Teraplast" (TRP) a anunţat că a decis să înfiinţeze o societate cu răs-pundere limitată în Serbia. Capitalul social al noii companii va fi de 10.000 de euro.

Grupul Teraplast, producător de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor şi procesator de PVC, a realizat în primele nouă luni ale anului 2016 o cifră de afaceri consolidată de 310,9 milioane lei în creştere cu 9,96% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

În primele nouă luni din 2016, exporturile Grupului Teraplast au crescut cu aproximativ 28% faţă de perioada similară din 2015. Grupul Teraplast exportă în Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia sau Belgia.

În perioada analizată, profitul net al Grupului Teraplast s-a cifrat la 30,33 milioane lei, în creştere cu 36,57% faţă de valoarea obţinută în primele nouă luni din anul precedent.

Dorel Goia deţine 46,77% din acţiunile TRP, în timp ce fondul KJK Fund II are o participaţie de 10,03%, conform datelor de la BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb