MIRCEA URSACHE, FOST VICEPREŞEDINTE ASF: "Conducerea BVB a luat uneori decizii împotriva pieţei"

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2019

Mircea Ursache

Mircea Ursache

Toate semnalele pe care le-am avut în aceşti ani, arată că nu a fost o echipă la nivelul conducerii BVB care să "joace" pentru o bursă naţională şi care într-un viitor nu foarte îndepărtat să devină o bursă regională, consideră Mircea Ursache, fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Domnia sa este de părere că cea mai mare problemă a pieţei de capital o reprezintă manierea prin care ASF supraveghează această piaţă.

Fostul vicepreşedinte al ASF a declarat pentru Ziarul BURSA: "Sunt mai mult decât convins, acum după un an de când mai mulţi membrii din consiliul de Supraveghere Financiară (ASF) au părăsit insituţia, că piaţa de capital românească, în momentul de faţă, suferă grav de un nou risc creat de lipsa de autoritate. Practic, în prezent, frâna pieţei de capital o reprezintă maniera prin care ASF supraveghează această piaţă".

Mircea Ursache a explicat că în acest cadru se înscrie şi atitudinea faţă de relaţia cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în preajma proaspetelor alegeri la nivelul conducerii acesteia.

"Spun asta pentru că am fost martorul mai multor momente din viaţa BVB în care atitudinea a fost împotriva pieţei. Încă de la început, vreau să reamintesc problema decontării T+2, a renunţării la un sistem deja antamat şi încercarea de a amâna în a patra etapă România la trecerea acestui nou sistem şi anume T+2. Îmi aduc aminte de cheltuielile, de deplasări, de protocol, de festivităţi nejustificate faţă de capacitatea financiară a BVB.

Acestea au culminat cu o atitudine revoltătoare şi sfidătoare la adresa pieţei cu ocazia anunţării de către mecanismele internaţioanale de potenţiale upgradări a ţării noastre la statutul de piaţă emergentă", a completat fostul vicepreşedinte al ASF.

Această decizie este una cu clauze suspensive, care vor începe din toamna anului viitor dacă se îndeplinesc nişte condiţii printre care constituirea contrapărţii centrale, afirmă Mircea Ursache.

Fostul vicepreşedinte ASF ne-a mai spus: "Nu este de mirare că în interiorul BVB comportamentul unor membri ai consiliului la nivelul conducerii arată că ei înşişi nu îşi doresc contrapartea centrală".

Mircea Ursache ne-a mai spus că nu este surprinzător faptul că există o orientare către o altă contraparte centrală pe care unii au încercat deja să o atragă şi, de altfel, a existat o discuţie aprofundată pentru ceea ce trebuie să facă operatorul de piaţă să ajungă cât mai repede la statutul de piaţă emergentă.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. ursache este un politruc parasutat la asf ca urmare a relatiilor nașului maior ! ce expertiză în piața de capital îl recomanda pe ursache pt conducerea asf ???? Iar acu ne uităm în gura lui??? toarășu' ursache voia să raporteze înfăptuirea cincinalului în 4 ani juma' așa cum era obișnuit înainte de '89. toarășu' și alți habarniști de la hasefe, bevebe, benere, depozitar nu voiau să bage la căpuț ca trecerea la t+2 nu o face bevebeu singur ci impreuna cu RELEVANT STAKEHOLDERS, adica cu ssifuri, banci si investitori instituționali ! Dacă comunitatea nu este pregatita, nu treci !!! Sau treci cu forța dar se prăbușesc nr. de tranzacții, așa cum s-a intamplat atunci... CAPISCI?

    1. Mai habarnistule, aici nu e vorba de Ursache, e vorba de Lucian Anghel, asa ca intrebarea care se pune este de Anghel, nu de Ursache: ce il recomanda pe Anghel la conducerea bursei? Nimic. Adica Pogonaru. Adica nimic.

      Nu, ca Anghelul tau o fi fo valoare, nu-i tot parasutat? Macar Ursache nu-i retardat.

      Nea' Ursache lasă prostiile... Poate ar fi bine sa spui și ce mizerii ai făcut tu prin ASF. Că sunt multe și greu de uitat. Ce mișmașuri ...angajări aiurea. Cum ți-ai pus interpușii prin posturi să rămâi tu conectat la informații din ASF în locul unor oameni normali și competenți. Lasă Ursache acuzațiile că dacă se întoarce roata acuzațiilor împotriva ta ......ce amuzant ar fi atunci. Popcorn!

      Bai anoniumule, ia nu te mai lua tu de Ursache si vezi ce spune, e gresit?

      Ca daca a facut el ce zici tu, asta inseamna ca-i gresit ce spune?

      Ei, pai vezi! 

      ...

      ghiolbane iti explic pe intelesu tau: ursache ii critica pe anghel, hasefe ietc ietc ietc. Da cine mămicuța sa este ursache ??? si ce argumente are??? Doamne fereste sa verifice unii ce a facut la AVAS ca ajunge la Beciu domnesc... pretenii știu de șe...

      Ce-i Huseine, dormisi toata ziua si te trezisi acum ca sa-mi arati ca nicidecum nu poti sa pricepi subiectul? Vrei pe silabe, habibi? Culca-te la loc, nimeni nu pierde nimic daca in loc sa vorbesti, sforai.

    Raspunde cineva de ceea ce se intampla acolo!?

    Nasi ..fini..putori si putoare! 

    Ce detasare serena pe acest baiat de sistem, cu un cv model pt toti parvenitii zilelor noastre. stai ani de zile la asefe, o functie calduta, bani garla, mai dai cate o declaratie pt prostime cum tb in teorie sa se dezvolte bursa, si acum vii senin si spui lucruri usor cam grave ca ai simtit tu pe acolo niste chestii, stiai tu ca era ceva necurat pe la bursa...

    1. Biz nu se dezminte, nu-l intereseaza lucrurile "usor cam grave" spuse de Ursache, ci Ursache.

      Daca scriam ca ce frumosi si destepti sint Sobolewski si Anghel, atunci nu se mai interesa de mine, ci ar fi zis ca am dreptate si si-ar fi ridicat nulitatile in slavi.

      Aleluia! 

    Oare cine il mai baga in seama pe acest comunist expirat!?

    1. Eu.

      dar nu are legatura cu articolul dvs. de azi, nu?

      Ati vorbit totusi si cu actionarii bvb, persoane din CA? erau acestea la curent cu discutiile de care vorbiti in articolul Dvs.? de ce prezentati doar opinia dlui Ursache?

      si inca ceva: daca a observat nereguli pe vremea lui.. de ce nu a luat masuri? de ce vine dupa un an si zice: daaa, tin minte ca erau probleme, dar le spun abia acum.. 

      L-ai intrebat pe Ursache de cand detine,, informatiile" atat de fierbinti si de ce a tacut pana azi ?

      Nu inteleg, adica cum nu are legatura cu articolul meu de azi?

      E o luare la misto, sau ce? 

      Nu a existat nici o AGA cu acest subiect.

      Nu iti e suficient? 

      Vrei sa va iau pe fiecare si sa va intreb - tu ai stiut, tu ai stiut?

      Ce dracului, toata dimineata a trebuit sa raspund la aberatii! 

      Nu.

      Nu m-am gindit ca Soblewski si Anghel comploteaza la o fuziune cu Varsovia, dar ca articolul trebuie sa fie despre Ursache.

      Numai un geniu ar fi putut gindi asa. 

      Vezi ce se intampla cand bagi in seama, in ziarul tau, pe cine nu trebuie (respectiv dl. ursache)?? Stai toata dimineata si raspunzi la aberatii:))

      E gata ursache, e pa, lumea e satula de el si de minciunile lui, de jocuri de culise si intelegeri intre brontozauri. Hai sa vedem ce pot si altii.

      Oricum, Make, nu te enerva, doar stii ca te citim cu placere si ne esti simpatic!:) 

      Faptul ca va sint simpatic ma ingrijoreaza.

      Fa-mi te rog lista cu cine trebuie si cu cine nu trebuie. 

    Si eu stiu ca tov Ursache a luat masuri cintra pietei de capital, a urzit scenarii, le-a promovat, a complotat, pentru propria propasire.Am si probe. De ce nu a luat masuri ca VP ASF daca tot stia atatea, daca tot sesiza mereu “organele”. Mai stiu si “unii” si altii. El e adevaratul sobolan toxic, Anghel e doar un soarece fricos.Ar fi bine sa nu ma scoata capul, ca i-l taie capcana.

    1. Crede ca nu s-au aflat urzelile lui.!? Sigur cine trebuie sa le stie, le stie!

    Cursa pentru presedintia BVB, caii fumegind domle Make, prezentarea lor in 360 de grade, tridimensionala. Apoi vom putea paria. Transparenta decizionala finala va fi foarte grea in acest moment cind linga caii de rasa avem multi sobolani. Dar nu trebuie renuntat. Lupta si luptam cu tine. Te sustin pina in pinzele albe doar pentru a face tara asta un pic mai alba si curata pe ici pe colo....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb