Mirela Călugăreanu, în locul lui Bogdan Stan la conducerea ANAF

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 19 iulie 2017

Mirela Călugăreanu, în locul lui Bogdan Stan la conducerea ANAF

Surse: Stan a fost demis pentru că nu a venit cu măsuri concrete privind disciplina financiară şi reorganizarea ANAF

Dragnea pe 6 iulie: "Nu este pus în pericol postul şefului ANAF"

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat, ieri, din funcţie pe preşedintele ANAF, Bogdan Stan, în locul lui fiind numită Mirela Călugăreanu. Bogdan Stan a fost numit în funcţie în 13 ianuarie 2017, când l-a înlocuit pe Dragoş Doroş.

Mirela Călugăreanu este director executiv Colectare la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti.

Înlocuirea lui Bogdan Stan are loc după ce şi premierul Sorin Grindeanu şi premierul Mihai Tudose au exprimat nemulţumiri legate de nivelul de colectare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că i-a cerut premierului Mihai Tudose să analizeze "foarte atent şi cu maximă rigoare" activitatea ANAF şi să ia măsurile pe care le consideră de cuviinţă pentru a îmbunătăţi activitatea instituţiei, în condiţiile în care el nu este "foarte, foarte fericit".

Surse oficiale au precizat pentru Agerpres că premierul Mihai Tudose a decis demiterea şefului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), urmare a faptului că acesta nu a prezentat măsuri concrete în domeniul disciplinei financiare şi reorganizării Fiscului.

"Prim-ministrul Mihai Tudose a aşteptat două săptămâni măsuri concrete în domeniul disciplinei financiare, reorganizării ANAF, precum şi un imbold în domeniul vamal. Nu au venit", au afirmat sursele.

Pe 10 iulie, Mihai Tudose spunea în Parlament că Bogdan Stan are la dispoziţie o lună pentru a-şi dovedi eficienţa la conducerea instituţiei, în condiţiile în care a primit o fişă de parcurs, iar dacă o va respecta, toată lumea va fi mulţumită.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, pe 6 iulie, că şeful ANAF Bogdan Stan nu este în pericol să fie schimbat şi a precizat că cei de la ANAF au foarte mult de recuperat.

Presa a speculat că schimbarea şefului de la Fisc ar fi un motiv de disensiune între Liviu Dragnea şi Mihai Tudose, în condiţiile în care şi Grindeanu a vrut să îl schimbe pe Bogdan Stan când era premier, dar s-a lovit de opoziţia lui Dragnea. Potrivit informaţiilor din mass-media, Liviu Dragnea se opune demiterii şefului Fiscului, întrucât acesta ar fi avut în trecut legături cu firma TelDrum, apropiată de preşedintele PSD.

Noul preşedinte al ANAF are patru terenuri, o casă şi un apartament în Capitală şi o casă de vacanţă în Giurgiu

Noul preşedinte al ANAF, Mirela Călugăreanu, are împreună cu soţul său patru terenuri, trei dintre ele intravilane, o casă de 220 de metri pătraţi în Capitală, o casă de vacanţă şi un apartament.

Conform celei mai recente declaraţii de avere din iunie 2017, Mirela Călugăreanu are împreună cu soţul său trei terenuri intravilane - două în Bucureşti şi unul în Giurgiu. Tot în Giurgiu, ea are o cotă parte dintr-un teren de 40.400 de metri pătraţi moştenit în 2015. Cele două terenuri din Bucureşti sunt cumpărate în 2004 şi 2006, iar cel din Giurgiu este achiziţionat în 1996, potrivit News.ro.

De asemenea, ea are o casă de 220 de metri pătraţi în Bucureşti, cumpărată în 2004, o casă de vacanţă în Giurgiu, un apartament de 55 de metri pătraţi în Bucureşti, cumpărat în 2014, şi o cotă parte dintr-o casă moştenită tot în Capitală, în 2015.

Noul şef al ANAF are şi un autoturism Land Rover fabricat în 2010. Anul trecut, ea a vândut un autoturism cu 7.000 de euro. În declaraţia de avere, este consemnată şi o renunţare la moştenire în favoarea lui Sever Călugăreanu, la o cotă dintr-un imobil.

Mirela Călugăreanu are şi un depozit bancar de 60.000 de euro deschis în 2008. În declaraţia de avere, la capitolul active financiare mai apare şi suma de 18.000 de euro, între cele două sume existând menţiunea "ridicaţi şi nedepuşi". După această menţiune figurează anul 2016 şi suma de 18.000 de euro.

Ea nu are nici datorii la bănci şi nici plasamente. În anul fiscal precedent, Călugăreanu a încasat 105.410 lei ca director executiv la Direcţia Finanţelor Publice, iar soţul său, Paul Călugăreanu, a încasat 91.685 de lei ca şef serviciu la Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale sector 1.

În declaraţia de interese, Mirela Călugăreanu notează că este consultant fiscal şi expert contabil, în dreptul ambelor titlulaturi fiind trecută menţiunea "inactiv".

Ponta, după demiterea şefului ANAF:" Încep să sper că premierul Tudose chiar va conduce el Guvernul"

Fostul premier Victor Ponta a apreciat, ieri, faptul că Bogdan Stan a fost demis din funcţia de preşedinte al ANAF, adăugând că singura soluţie ca lucrurile să evolueze bine este ca premierul Mihai Tudose "să conducă el Guvernul".

"Încep să sper că premierul Tudose chiar va conduce el Guvernul - ceea ce oricum e singura soluţie ca lucrurile să evolueze bine! A spus Grindeanu că şeful ANAF trebuie demis - a spus Dragnea că trebuie ţinut în funcţie (că doar era omul lui) - Tudose l-a demis azi. Au spus toţi reprezentanţii mediului de business, specialiştii şi Comisia Europeană că impozitul pe cifra de afaceri este o mare greşeală - a spus Dragnea că e bun acest impozit şi că face parte din «gândirea sa economică» de tip latino-american (nu am spus chiar brazilian) - Tudose a anunţat ieri că nu se introduce. Am spus eu de ani de zile că principala preocupare de parteneriat a Guvernului trebuie să fie cu Moldova - Dragnea a spus că trebuie cu Israelul (că pe acolo speră el să mai organizeze o vizită cu poze la Washington - sigur la un preţ apreciabil ) - Tudose merge săptămâna asta la Chişinău", a scris Ponta pe Facebook.

F.A.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu stiu cat timp va mai trece, si de ce trebuie să treacă atâta, pînă când va fi fiscalizat traficul de masini second-hand, este absolut halucinant ce se petrece in acest domeniu si nimeni nu ia nici o măsură!

    Poate schimba seful ANAF din 6 in 8 luni,grad mare de colectare nu va avea ANAF,daca nu sunt schimbati sefii de serviciu,directorii , fiindca acesti oamani au afacerile lor,au firme,sunt mana in mana cu firmele straine,acesti oameni sunt platiti din banii publici pentru afacerile lor,,,,sa va uitati in parcul ANAF ce masini au,alti intr-o viata nu au masini de lux.

    Un exemplu: Doru Dudas va intra in consiliul de administratie CEC BANK,dansu a lucrat la ANAF la legislatie,,,,,,,,spune multe,,,,,,dar a facut legislatia in asa fel , incat ANAF sa nu controleze bancile si multinationalele,,,,,acum a venit bonusul ca sa fie in CA CEC BANK,,,,acesti oameni lucreaza pentru ei ,,nu pentru statul roman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb