Mişu Negriţoiu a avut comisie "uşoară" la examenul pentru şefia ASF

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 aprilie 2014

Mişu Negriţoiu a avut comisie "uşoară" la examenul pentru şefia ASF

Mişu Negriţoiu nu a avut nici o problemă să treacă de examenul Comisiilor economice şi de buget finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor, după audierile de ieri pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Ca de fiecare dată la astfel de audieri, parlamentarii par că îndeplinesc doar o formalitate şi nu se implică, la modul serios, în evaluarea candidaţilor. Astfel, Mişu Negriţoiu a primit întrebări mai dificile doar din partea deputatului Andreea Paul, cunoscută pentru luările de poziţie pe subiectul ASF.

În întrebările trase de la Andreea Paul, bancherul a primit subiectele "posibila colaborare cu Securitatea", dar şi "afacerea" Iran.

Domnul Negriţoiu a spus: "În ceea ce priveşte colaborarea cu Securitatea, mi-aduc aminte de acum 20 de ani, când eram în Parlament (...) Azi este aşa de uşor să verifici aceste lucruri. Eu n-am fost, dacă vreţi să vă mai spun încă o dată. Pot să vă mai dau nişte interviuri pe care le-am dat acum 20 de ani".

ING Groep NV s-a înţeles, în 2012, cu autorităţile americane să plătească 619 milioane dolari în urma unor acuzaţii, din partea SUA, de falsificare a înregistrărilor financiare pentru a ocoli sancţiuni impuse unor state, precum Cuba şi Iran.

Despre acest subiect a fost întrebat, recent, chiar şi Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, care a precizat că se va informa la Direcţia de Supraveghere.

Mişu Negriţoiu a spus: "În România, a fost un caz care n-a existat pe timpul mandatului meu, nu l-am procesat. Greşeala este a celui care a făcut acreditivul, că nu a întrebat de zece ori cine este destinatarul final. N-am avut nicio legătură (...) Că înţelegerea a fost în timpul mandatului meu, asta aşa este. Eu n-am cunoştinţă să fi fost cineva sancţionat din ING (...) Şi am mai citit de FBI. Ce să aibă FBI, mi se pare o glumă, eventual CIA?"

Domnul Negriţoiu a spus că are în plan o restructurare a ASF. "Persoanele care nu vor performa, se vor exclude natural", a spus domnia sa.

Bancherul a arătat că în instituţie nu salariile mari reprezintă principala problemă, ci necorelarea acestora cu eficienţa lucrătorilor ASF: "Cred că nu doar salariile sunt problema, ci cheltuielile totale, eficienţa.Trebuie să întărim funcţiile de supraveghere şi control, care să dea confortul consumatorilor că au încredere şi sunt protejaţi. Peste zece milioane de consumatori au legătură cu aceste pieţe, şi nu sunt doar RCA. Le trebuie educaţie investiţională (...) Cred că pe pieţele financiare s-a cam trerminat epoca în care poţi să faci bani uşor, în niciun caz încălcând regulile. Jucătorii trebuie să ştie că funcţionăm cu reguli şi disciplină. Cine nu le respectă, dispare".

Mişu Negriţoiu a spus că această poziţie este un proiect foarte important pentru întreaga ţară: "Chiar dacă sunt de la ţară, de la Dăbuleni, am destulă experienţă pentru a putea reclădi şi recredibiliza instituţia. Vreau să facem o instituţie europeană, cred că în acest moment supravegherea nu se face complet.".

Parlamentarii vor vota, astăzi, în plen, numirea lui Negriţoiu în fruntea ASF.

Potrivit Bloomberg, ING Groep NV s-a înţeles, în 2012, cu autorităţile americane să plătească 619 milioane dolari în urma unor acuzaţii, din partea SUA, de falsificare a înregistrărilor financiare pentru a ocoli sancţiuni impuse unor state, precum Cuba şi Iran.

Subsidiarele ING din ţara noastră şi din Franţa au procesat tranzacţii în dolari americani pentru bănci din Cuba şi Iran, conform acuzaţiilor aduse. Operaţiunile au inclus un acreditiv în valoare de 1,6 milioane dolari emis de către Banca Tejarat pentru a finanţa achiziţia, de către "Iran Air", compania naţională aeriană iraniană, a unui motor de avion fabricat în Statele Unite, de la o companie de import-export din ţara noastră.

Ciorbea, avizat pentru ASF

Senatorul PNL Victor Ciorbea a fost avizat favorabil luni de Comisiile reunite de buget-finanţe pentru poziţia de membru în Consiliul ASF, fostul premier afirmând că îl recomandă experienţa didactică, faptul că a fost procuror, dar şi că a gestionat patrimoniul sindicatelor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sper si cred ca va face treaba. Ii voi

    Mai Pune intrebari legat de angajarea paiatei. Cum si de ce? 

    Bine ca nu e de la Las Fierbinti ! 

    .... n-ajungea azi sa fie propus sef la ASFodeu ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb