MIŞU NEGRIŢOIU A SPUS CĂ A VENIT LA ASF "PENTRU PIAŢĂ, PENTRU ŢARĂ" Preşedintele ASF avea un salariu de 42.000 de euro la ING

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 15 iulie 2014

Preşedintele ASF avea un salariu de 42.000 de euro la ING

Chiar dacă a refuzat să îşi dezvăluie salariul de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu a suferit, cu siguranţă,o reducere a veniturilor prin preluarea noii funcţii, având în vedere că scaunul de preşedinte al ING Bank îi aducea în conturi 42.000 de euro lunar.

La preluarea mandatului de la ASF, Mişu Negriţoiu s-a încurcat când a venit vorba despre salariul său, în contextul în care veniturile "de lux" din ASF ţineau prima pagină a ziarelor.

Mişu Negriţoiu a precizat, atunci, că are cea mai mare scădere de salariu, fără să ofere cifre, iar ulterior a spus că, de fapt, nu ştie ce salariu va avea. "Eu am cea mai mare scădere (a salariului - n. r.), dar nu vă dau procente. Eu nu vreau să intru în jocul cifrelor", a afirmat domnia sa, adăugând: " Nu am niciun salariu, nu am discutat niciun salariu când mi s-a făcut propunerea, nu am discutat niciun venit, nici nu ştiu dacă am un contract, am doar un mandat de la Parlament. Am o misiune politică, nu am venit pentru bani. Am venit să fac un lucru pentru piaţă, pentru ţară, dacă vreţi. Este un proiect naţional, dar nici nu am probabil un venit mic. Nu am astăzi să vă spun cât salariu am şi nu îl am într-un document. Nu am întrebat pe nimeni câţi bani o să iau".

Deşi nu a dorit să îşi dezvăluie venitul din funcţia publică, preşedintele ASF şi-a dezvăluit salariul de la ING, cu ocazia publicării declaraţiei de avere.

Potrivit documentului, Mişu Negriţoiu are la bănci 150.000 de lei, 15.000 de dolari, 115.000 de euro, obligaţiuni de 100.000 dolalri şi investiţii la fonduri de 100.000 de euro şi 150.000 de lei.

Preşedintele ASF a mai declarat că are două terenuri intravilane în Otopeni şi în comuna Cornu din judeţul Prahova, cu suprafeţe de 3.251 de metri pătraţi şi respectiv 11.325 de metri pătraţi, dar şi două apartamente de câte trei camere, în Bucureşti, o garsonieră şi o casă de vacanţă la Cornu.

Şeful ASF mai deţine obiecte de artă de 20.000 de euro şi un ceas de 10.000 de euro achiziţionat în 2010.

Preşedintele ASF a declarat că are două credite contractate de la Alpha Bank în 2007 şi 2008, care mai au un sold la zi de 52.377 de euro şi respectiv 15.167 de euro.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Pai nu prea iese...a avut venituri anule de 500.000 euro si este unul dintre cei mai longevivi bancheri. Cu toate astea nu are in conturi decat cateva sute de mii de euro ! Sper ca nu a uitat sa declare conturile de prin strainatate sau de pe numele sotiei ca nu as vrea sa mai vedem inca un presedinte ASF dand declaratii pe la procurori.

    Domnule Negritoiu! Ati mostenit de la vechea conducere a ASF un scandal monstru in care ASF e principalul orchestrator al praduirii INVESTITORILOR de la Harinvest! De cum ati preluat ASF-ul ati declarat intr-o graba nejustificata si evident nedocumentat ca problema Harinvest e rezolvata! La 8 luni de la praduire, pe cand Harinvest a eliberat in serie documente in care semnala incapacitatea de plata, aniversam 8 luni de la DEZASTRU, luni in care salariile au fost ridicate iar pagubitii de la Harinvest sunt dusi cu vorba! Mai mult, a fost incalcata grosolan Legea 297, legea dupa care va laudati ca "reglementati" piata de capital din Romania! Nu e adevarat! Nu o reglementati! Nu justificati existenta ASF!

    la rportul de activitate nu se prevad sumele necuvenite, rezultate din devalizare,brat la brat ASFcu Depozitarul Central. Nu au intrebat JUSTITIA cand ne-au luat banii ,de ce ne trimit pentru recuperarea a ceea ce ni se cuvine la Tribunal .ASF-ul avea instrumente sa despagubeasca dar a preferat calea cea mai lunga si fara nici o implicare.! Cine aduce bani in Piata de capital NU stie de limitele Legii care permite ASF-ului sa faca Hotii!

    la rportul de activitate nu se prevad sumele necuvenite, rezultate din devalizare,brat la brat ASFcu Depozitarul Central. Nu au intrebat JUSTITIA cand ne-au luat banii ,de ce ne trimit pentru recuperarea a ceea ce ni se cuvine la Tribunal .ASF-ul avea instrumente sa despagubeasca dar a preferat calea cea mai lunga si fara nici o implicare.! Cine aduce bani in Piata de capital NU stie de limitele Legii care permite ASF-ului sa faca Hotii!

    PAGUBIT HARINVEST

    Pentru binele tarii, d-l Negritoiu, va rugam, sa rezolvati cazul Harinvest asa cum este corect, si nu politic. 

    In aceasat situatie numai si numai salariatii ASF sunt vinovati pentru acest dezastru de la Harinvest.Au avut grija sa-si incaseze salariile si nu s-au achitat de sarcinile de serviciu, au facut controale superficiale. 

    Si ei,tot politic au fost angajati iar competenta a fost pe ultimul loc! 

    Poate acum le explicati dumneavoastra si mai ales ,,ii scoliti" dumneavoastra ca sa inteleaga si ei ce reprezinta RISCUL REPUTATIONAL pentru o institutie cum este ASF-ul. 

    Sa speram ca nu ne veti dezamagi si veti aduce ASF-ul la prestigiul Bancii Nationale.

    Mult succes! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb