Mişu Negriţoiu, ASF: "Sunt un admirator al Fondului Proprietatea"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2016

Deşi este preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, adică reglementatorul şi supraveghetorul pieţei de capital, Mişu Negriţoiu nu s-a sfiit să elogieze Fondul Proprietatea şi pe administratorul său, Franklin Templeton, în cadrul discursului susţinut la aniversarea a cinci ani de la listarea FP la Bursa de Valori Bucureşti."Sunt un admirator al Fondului Proprietatea", a declarat Mişu Negriţoiu, continuând: "În trecut, în viaţa mea anterioară ca şef de bancă (n.r. la ING), am fost concurent cu Greg (n.r. Greg Konieczny) şi Franklin Templeton pentru administrarea Fondului Proprietatea, pe lista scurtă de candidaţi.

Am pierdut. Acum realizez că Templeton a fost mai bun şi a demonstrat asta. În al doilea rând, compania de asset management din grup a fost vândută între timp, aşa că poate nu am fi fost capabili să administrăm la fel de bine". Potrivit lui Mişu Negriţoiu, ASF s-a implicat în dezvoltarea pieţei de capital şi a avut iniţiativa să găsească emitenţi potenţiali unde statul are participaţii minoritare. Bursa are nevoie în continuare de companiile mari, care pot face diferenţa, iar în economia românească acestea sunt în mare parte de stat, a declarat preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară. Domnia sa a precizat: "Companiile mari din România sunt blue chip-uri, dacă acestea sunt deţinute de stat atunci trebuie listate pentru dezvoltarea pieţei. Dacă sunt blue chip-uri în sectorul privat, vom fi foarte bucuroşi să facem asta, dar nu sunt prea multe. (...) Dacă ne gândim la companii private cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, atunci sunt puţine. Trebuie să privim în continuare la aceste companii mari, care pot face diferenţa". Domnia sa a mai spus că ASF nu a reuşit să organizeze o conferinţă pentru investitori privaţi: "Trebuie să mărturisesc că am încercat să organizăm o conferinţă, anul trecut, pentru emitenţii români din sectorul privat. Am eşuat, din diverse motive. Poate că nu ne pricepem să organizăm conferinţe.

Poate că nu ne pricepem să prezentăm sectorului privat soluţia finanţării prin piaţa de capital. Cred că este şi un conflict de interese".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. acuma asa zici, nea mishule? nema oferta, nema cashcaval....

    "lupul paznic la oi" sau "Misul de printre noi"

    Da cu Harinvest ce ai avut mishule?

    Cum speli rushinea? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb