MITROI DESPRE PROGRAMUL GUVERNAMENTAL DE CREDITARE: "Nu trebuie îngrădit pe motiv de vârstă"

V.D.
Macroeconomie / 10 iunie 2018

Adrian Mitroi (Sursa foto: Twitter)

Adrian Mitroi (Sursa foto: Twitter)

Accesul la programul guvernamental de creditare cu dobândă 0%, garantat de stat în proporţie de 80% şi care se adresează persoanelor cu vârste între 16 şi 55 de ani, nu trebuie îngrădit de vârstă, de gen sau de condiţie socială, a declarat, analistul economic Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale la Academia de Studii Economice (ASE), scrie Agerpres.

"Acest program este foarte bine venit. Evident, dificultatea rezidă în principal în aplicarea lui, dar iniţiativa este necesară şi va fi bine primită. La toate facultăţile, noi cercetăm ştiinţific şi scriem de mult pe acest subiect esenţial al unei societăţi moderne - oferirea de către stat de facilităţi pentru dezvoltarea personală, antreprenorială sau profesională a unui individ sau grup. Accesul la această oportunitate nu trebuie îngrădit de vârstă, de gen sau de condiţie socială. Accesul la oportunităţi economice este marele atu al unei societăţi moderne capitaliste. Tendinţa firească, intrinsec-naturală a capitalismului spre acumularea partinică a profitului trebuie compensată astăzi de politicile smart - economics ale statului modern. Acesta poate şi trebuie să intervină în redistribuţia socială mai echilibrată, mai inclusivă, mai acomodativă şi în grija pentru cei cu mai puţin noroc, cu mai puţine calităţi sau mai puţin privilegiaţi economic. Programul poate deschide oferta şi de alte iniţiative asemănătoare, de tipul finanţării accesului uşor şi ieftin la internet al tuturor", a explicat Mitroi.

La sfârşitul lunii mai, vicepremierul Viorel Ştefan declara că Executivul ar urma să aprobe un program de creditare cu dobândă 0%, garantat de stat în proporţie de 80%, adresat tinerilor cu vârsta între 16 şi 26 de ani, dar şi persoanelor cu vârsta între 26 şi 55 de ani, având ca obiectiv principal investiţia în educaţie, cultură, sănătate, sport şi locuinţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb